Rugbyclub Eemland komt net te kort

20 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Onder bijna perfecte omstandigheden, zon en geen wind, begon Eemland aan de zware klus. Delft zette de Amersfoorters al direct onder druk, wat na 5 minuten al resulteerde in de eerste try (7-0). Eemland reageerde echter koel en wist na circa 15 minuten spelen de patronen van de thuisploeg op te pakken. Toch bleef Delft net even wat scherper op de losse ballen en zorgde er op die manier voor dat Amersfoort nauwelijks toekwam aan geoliede aanvallen.

AMERSFOORT - In de absolute rugbykraker tegen de Delftse studenten kwam RC Eemland afgelopen zondag net te kort. In Delft werd met 0-21 verloren, waarmee Delft goede zaken deed na eerder door Eemland met een grote nederlaag naar huis te zijn gestuurd.

Toen de wedstrijd richting de bezoekers dreigde te kantelen, maakte Eemland echter een aantal basis fouten die feilloos werden afgestraft door de kicker van de Delftse studenten (13-0). Eemland rook weliswaar de kansen, maar maar het goede verdedigen van de thuisploeg maakte aan al die kansen resoluut een einde. Met een 13-0 werd er gerust en de tweede helft begon eigenlijk net als het einde van de eerste helft en speelde zich voornamelijk af op de helft van DSR-C. Dit leidde al snel tot een gele kaart voor de studenten die regelmatig aan de noodrem moesten trekken. Maar ondanks de man meer situaties slaagde Eemland er niet in om tot scoren te komen.

Het balbezit dat Delft in de tweede helft kreeg leidde slechts sporadisch tot gevaar, maar toch werd dat ten volle uitgebuit door de scherp spelende studenten, waarbij een penalty kick zorgde voor de 16-0. Amersfoort stroopte nogmaals de mouwen op met een aantal frisse wissels en wist een aantal keren gevaarlijk dicht bij de tryline te komen met mooi aanvalsspel van de ¾ lijn, alleen weer hetzelfde verhaal: net niet! Bij één van die aanvallen leed Eemland 5 meter voor de tryline balverlies door een slordig opgezette ruck en DSR-C liet ogenblikkelijk haar klasse zien. Met veel flair zochten zij de tegenaanval en met een 3 tal passes wisten ze da aanvallend staande ¾ lijn van Eemland te verrassen en met een run over 60 meter de 21-0 aan te tekenen. Wat Amersfoort daarna ook probeerde, het wist net niet de finesse op de grasmat te leggen om de nul van het bord te krijgen.

Hoewel het laatste kwartier zich afspeelde voor de tryline van Delft, veranderde de stand niet meer. Een terechte winnaar die liet zien dat ze met veel inzet en scherpte onder druk ‘cool’ konden blijven en op die wijze de Amersfoortse formatie wist af te troeven.