Goud en zilver voor Altis atleten

13 februari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Bij het Nederlands Kampioenschap 10 km in Schoorl, behaalden de ALTIS atleten Ella Witjes en Cees Stolwijk respectievelijk goud en zilver. In de categorie vrouwen 50+ vertegenwoordigden Witjes en Elly Visser de Amersfoortse atletiekvereniging Altis, terwijl bij de heren Frank Schneiderberg en Cees Stolwijk de strijd aangingen in respectievelijk de categorie 50+ en 55+. Witjes was een klasse apart en met een tijd van 38.31 was zij verreweg de sterkste in haar categorie. Visser, die voor de eerste keer deelnam aan een NK, behaalde een fraaie 7e plaats met een tijd van 45.09. In de 50+ categorie heren noteerde Schneiderberg een tijd van 36.43 (11e positie), waarmee hij opnieuw bewees in topvorm te verkeren. Zilveren medaille winnaar Cees Stolwijk liep met zijn 58 jaar een op een na beste tijd ooit (35.48) en was hier duidelijk verrast mee. Naast het NK 10 km was er ook nog een 30 km wedstrijd en een halve marathon, waaraan ook vele Altis atleten deelnamen. Op dit onderdeel was er goud voor Isaac de Bruyne in de categorie 50+ en zilver voor Marijn Michels in de categorie 40+. Al met al een meer dan voortreffelijk resultaat voor deze Amersfoortse lopers.