Uitbreiding algemene begraafplaats Rusthof

13 februari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Begraafplaats Rusthof zal worden uitgebreid. Die uitbreiding moet vóór 2010 gereed zijn, omdat er vanaf die tijd een tekort aan graven werd verwacht. Op dit moment kunnen er nog 300 graven worden uitgegeven.De huidige begraafplaats biedt ruimte aan 11.000 graven. Met de uitbreiding komt daar een capaciteit voor 2500 graven bij.

Voor de uitbreiding werd al in 1987 naast de bestaande begraafplaats een stuk grond aangekocht. Het terrein ligt in een beboste omgeving. De bomen daar, veelal naaldbomen, moeten worden gekapt. Herplanting met loofbomen en struiken vindt voor een deel plaats op het terrein waar de uitbreiding gepland staat. Ter verdere compensatie zullen in het natuurgebied Bloeidaal langs de Barneveldsebeek bomen worden geplant.

De begraafplaats en de uitbreiding liggen op het grondgebied van de gemeente Leusden. Inmiddels zijn het planontwerp en de financiering van de begraafplaats gereed. De totale kosten worden geraamd op bijna 1,7 miljoen euro. Dat bedrag wordt gedekt uit de vastgestelde tarieven voor de begraafplaats. De verwachting is dat met de uitbreiding Rusthof tot ten minste 2035 kan voldoen aan de vraag naar grafruimte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie