Korfballers MIA heer en meester in Twente tegen Ons Clubje

13 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Gewaarschuwd door twee opeenvolgende overwinningen, waarvan eentje tegen de nummer twee in de competitie, wisten de MIAnezen dat ze van het begin af aan volop strijd moesten leveren. De jonge korfballers van Ons Clubje zouden hun beperkte korfbaltalenten wel compenseren door een verwoestende inzet. Maar niets bleek minder waar. Eigenlijk was de minimale tegenstand van de thuisploeg van een beschamend, zelfs de derde klasse onwaardig, niveau. Het was dat MIA deze wedstrijd nog als een leuke oefenpot beschouwde en zichzelf constant oplaadde, anders was deze wedstrijd al aan het begin van de tweede helft als een nachtkaars uitgegaan. Vooraf was MIA coach Coen Wilders zeker niet gerust op een goede uitslag. Een nieuwe coach zou nieuw elan bij de Glanerbruggers hebben gebracht, met een veelzeggend resultaat van vier punten in de laatste twee wedstrijden. Felle tegenstand werd verwacht, vooral op het fysieke vlak. Weliswaar kreeg MIA in de eerste minuut door onoplettendheid achter de korf direct een doelpunt om de oren, daarna was MIA overal heer en meester. Aanvallen met 4, 5 schoten waren geen uitzondering en verdedigend hield MIA de eigen korfzone potdicht. Na een kwartier stond er al 1-5 op het scorebord en ook al bleef de thuisploeg nog wel meespelen, er was weinig geloof in eigen kunnen en nauwelijks hoop op een beter resultaat. Ruststand was 1-8.

AMERSFOORT - Afgelopen zaterdag maakten de korfballers van MIA een lange reis naar Glanerbrug, ingepakt tussen Enschede en de Duitse grens. Niet voor niets, want de Amersfoorters verpletterden de plaatselijke favorieten van Ons Clubje met maar liefst 6-19.

Grote talenten

Dat de Twentenaren in de tweede helft nog vijfmaal konden scoren, was dan ook eerder gevolg van onoplettendheid van MIA zijde, dan van de korfbalkwaliteiten van Ons Clubje. Het enige vermeldenswaardige feit was het sterke debuut van A juniore Nienke Smit. Mede door het zeer goede spel van Eline van Ballegoijen en een goede invalbeurt van Roy Staal (beiden A junioren), toonde MIA dat haar jeugdopleiding enkele grote talenten heeft klaargestoomd. Komend weekend volgt de kraker tegen HKC uit Hengelo, waarvan MIA de uitwedstrijd kansloos verloor. Inmiddels hebben de Amersfoorters de zaken op orde en wordt elke week een goed spelniveau behaald. Winst zaterdag in de thuishal Schuilenburg betekent een virtueel kampioenschap voor de Amersfoorters, want met nog 3 wedstrijden voor de boeg is de voorsprong op nummer twee 6 punten. Doelpunten MIA: Eline van Ballegoijen en Matthijs Jongeneel 4, Ilse van Rooijen en Annemieke Dijkstra 3, Remco van Woudenberg en Mark Siderius 2 en Gerdien Blok 1.