BPA: 'Nieuw aanlegsteigers in Eemhaven onbruikbaar'

6 februari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De nieuwe aanlegsteigers in de Eemhaven zijn bij een hoog waterpeil van de Eem onbruikbaar voor vaarrecreanten, denkt de Burger Partij Amersfoort (BPA). De partij merkt op dat de Eem een regenrivier is en dat het rivierpeil stijgt al naar gelang de regenomstandigheden. Bij de aanleg van de steigers zou daar geen rekening mee zijn gehouden. De BPA heeft er vragen over gesteld aan het college van b. en w.

De BPA maakt zich ook druk over de nieuwe fietsbrug over de Eem, die wordt aangelegd. Met de aanleg van de brug zal de nachtelijke beroeps- én recreatievaart van en naar Amersfoort onmogelijk worden, denkt de BPA. De partij stelt dat de nieuwe fietsbrug op afstand bediend gaat worden door centrale brugbediening, maar tussen 22.00 uur 's avonds en 09.00 uur 's ochtends vindt er geen bediening plaats. Om de brug ook 's nachts te kunnen openen, zal volgens de BPA aansluiting moeten worden gezocht bij een andere brugbediener met 24 uursservice, zoals bijvoorbeeld de Oranjesluizen.

Mocht een dergelijke oplossing niet haalbaar zijn, dan zouden er ter hoogte van de nieuwe brug in ieder geval afmeerpalen voor het wachtende scheepvaartverkeer moeten worden aangebracht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie