Crackerjacks knokken zich naar winst

6 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Beide teams gingen vanaf het eerste fluitsignaal fanatiek van start, waardoor de toon was gezet voor een spannend basketbalgevecht. Ondanks de aanvallende initiatieven van Crackerjacks, bleef de stand redelijk gelijk op gaan. Amersfoort kende mooie combinaties met fraaie breaks en steals, maar zocht tegelijkertijd naar een verdedigende oplossing voor de lange dames uit Zoetermeer. Ondanks dat dit aardig lukte wisten de centers van Zoebas de kansen toch behoorlijk te benutten, wist Crackerjacks ook aanvallend met regelmaat het netje te vinden en had na het spelen van het 1e kwart een voorsprong van 16-11. Om de voorsprong verder uit te bouwen, diende er slim te worden gespeeld om de verdediging van Zoetermeer voor te kunnen blijven. Crackerjacks speelsters Noortje van Scharrenburg en Vanessa Vis zorgden daarbij voor de meeste verwarring, waarbij vele vrije worpen goed werden benut en een ruststand opleverde van 34-21. Zoebas, dat in het derde kwart sterker ging spelen en aanvallend op dreef kwam, wist in dat kwart de schade redelijk binnen de perken te houden en met een tussenstand van 46-31 begonnen beide teams aan het vierde en laatste kwart.

AMERSFOORT - In sporthal Rustenbug ontvingen de basketbaldames afgelopen zondag het team van de Zoebas uit Zoetermeer. In een boeiend gevecht en met veel vechtlust wist Crackerjacks een derde overwinning op rij af te dwingen en won met 61--51.

Door de vele overtredingen die door de scheidsrechters werden afgefloten, werd het een lang kwart wat na afloop van de wedstrijd wel bleek aan de vele persoonlijke fouten (21 Crackerjacks en 20 Zoebas). Toch wist Crackerjacks in dit laatste kwart de voorsprong te vergroten naar 20 punten, maar door onnodige fouten aan Amersfoortse zijde slonk die voorsprong alras. Met name door het grote aantal punten verzilverd door Noortje van Scharrenburg en Daphne Reurslag (beiden 20 punten), kon de voorsprong gehandhaafd blijven en won Amersfoort meer dan verdiend met 61-51. Komend weekend reizen de Crackerjacks dames af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Divine. Punten Crackerjacks: Noortje van Scharrenburg 20, Daphne Reurslag 20, Vanessa Vis 6, Nikol Snoeren 5, Siska van Apeldoorn 5, Jackelien de Vries 4 en Wilma Klaster 1.