Steengoed weg uit Amicitia

6 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Bij Steengoed worden onder meer goedkope huishoudelijke artikelen en speelgoed verkocht. Eigenaar Joop Steenbergen heeft het vertrek van zijn zaak uit Amicitia bevestigd. Hij betreurt de gang van zaken, maar geeft aan dat het wat hem betreft niet langer kon. ,,Ik heb hier 500.000 euro geinvesteerd, dat doe je natuurlijk niet voor niets. Wij trokken ongeveer 7500 klanten per week, dat is te weinig om kostendekkend te kunnen werken. De loop zat er hier te weinig in. Wij kunnen de kar alleen ook niet trekken. Het was wel dekkend geworden met andere winkels erbij.”

‘7500 Klanten per week is voor ons te weinig’ AMERSFOORT - Steengoed is weg uit winkelcentrum Amicitia. Maandag 28 januari heeft de zaak de deuren gesloten. De winkel aan de Stadsring is na bijna twee jaar met stille trom vertrokken. De gele neonreclame staat nog aan, maar de ramen zijn afgeplakt met mat plastic. Op de ramen hangt de mededeling dat Steengoed in verband met inventarisatie de komende dagen gesloten is. Steengoed moest de grote publiekstrekker worden van winkelpromenade Amicitia.

door John Spijkerman

Voorzitter Frans van Helvoort van winkeliersvereniging Amicitia is officieel niet op de hoogte gebracht van het vertrek. ,,Ik heb nog niet gehoord dat ze dichtgaan, maar ik kan me niet voorstellen dat ze aan het inventariseren zijn.’’ Van beloftes die Steengoed-eigenaar Joop Steenbergen de winkeliersvereniging Amicitia deed, is niets terechtgekomen, vertelt Van Helvoort ,,Er zou een ton aan marketing worden uitgegeven.’’ Steenbergen weerspreekt de aantijging van Van Helvoort: ,,Wij hebben per jaar 180.000 euro aan marketing uitgegeven, maar het heeft helaas niet mogen baten.”

Het personeel van Steengoed, zes fulltimers en zes parttimers, is overgeplaatst naar de Steengoed-vestiging in Hilversum.

Overigens wil Steenbergen wel graag dat zijn zaak ook in Amersfoort een filiaal houdt. ,,Ik heb Meeús opdracht gegeven uit te kijken naar een nieuwe locatie in Amersfoort. Het is een goede stad."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie