Steen door raam broodjeszaak

31 januari 2008 om 00:00 Nieuws

VERMEERKWARTIER - Of het een poging is tot inbraak of vandalisme, is nog niet duidelijk, maar tegen de glazen toegangsdeur van broodjeszaak Georgies Take Away aan het Prinses Julianaplein is zaterdagnacht een baksteen gegooid. De deur liep forse schade op, maar begaf het niet. ,,Het is dubbelglas, daar kom je niet zomaar doorheen", legt eigenaar Igor Toes uit. ,,De steen ging maar half door het glas en bleef er op liggen."

Toes is blij dat de daders niet zin zijn winkel konden komen. ,,Een jaar of zeven geleden, de zaak was toen nog van de vorige eigenaar, is hier ingebroken. Toen werd de hele boel overhoop gehaald. Dat is nu gelukkig niet gebeurd." Hij baalt wel van de rompslomp die de inbraakpoging heeft opgeleverd. ,,Je bent lang bezig om de rotzooi op te ruimen. En pas volgende week dinsdag komt de glaszetter. Nu zit er een noodvoorziening op die de glaswacht zondag heeft aangebracht, een plakraam dat de boel bij elkaar houdt. Maar dit is allemaal heel vervelend voor mijn klanten."

Toes roemt de sociale controle in de buurt. ,,Ik heb het idee dat ze betrapt werden, ze hebben de steen immers laten liggen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie