Switch komt tekort in derby

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Al op voorhand was duidelijk dat het voor Switch een benauwd vrijdagavondje zou gaan worden. De als tweede geklasseerde keistedelingen zetten al direct vanaf het begin van dit volleybalduel de druk er op en al snel bleek dat Switch hier nauwelijks een antwoord op kende. In een relatief korte tijdsspanne was de wedstrijd dan ook voorbij en kende eigenlijk nauwelijks hoogtepunten. Voor Switch, wat overigens vocht voor wat het waard was, komt de laatste plaats in de 2e klasse nu wel akelig dichtbij en zal het de komende weken vol aan de slag moeten om niet in degradatiegevaar te geraken. Keistad daarentegen verstevigde de positie en draait volop mee in de strijd om het kampioenschap.

Volleyballers AVV Keistad een maatje te groot AMERSFOORT - In de volleybalderby tussen de heren van Switch uit Hooglanderveen en het vijfde team van AVV Keistad kon het thuispelende team van Switch absoluut geen vuist maken. In de eigen sportzaal De Dissel in Hooglanderveen verloor de thuisploeg met afgetekende cijfers: 0-4.

Heren Nederhorst - Forza Hoogland (3-1)

Afgelopen vrijdag mochten de handbalheren van Forza Hoogland op bezoek bij en in Nederhorst. De vorige ontmoeting tussen beide teams, was nog een gemakkelijke prooi voor de Hooglandse formatie, maar ditmaal lag de zaak anders. Het team uit Hoogland onder de bezielende leiding van coach Jan Visser, zoekt al weken naar de juiste vorm en hoopte dat het ditmaal eens tot uitdrukking zou gaan komen. Forza begon uitermate voorzichtig aan de eerste set, wat er in resulteerde dat er nauwelijks werd gescoord en dat Nederhorst in de gelegenheid stelde om al snel op voorsprong te komen. Ook nu weer was, net als in vorige wedstrijden, het spel van Hoogland rommelig te noemen. Het had absoluut geen antwoord op de vele “frummelballen” van de tegenstander en liep voortdurend achter de feiten aan. Nederhorst liep ondertussen uit naar een respectabele 21-14 voorsprong en alhoewel Forza Hoogland zich nog wel terugknokte en zich bij tijd en wijle ook nog eens ergerde aan de beslissingen van de scheidsrechter, ging de set dan ook naar het thuisspelende team. De 2e set kende een duidelijk ander verloop waarin het spel van Hoogland weliswaar niet als fraai kon worden betiteld, maar waar toch de nodige punten werden binnengehaald. Maar een 15-19 voorsprong werd evenzo makkelijk weer uit handen gegeven, waardoor het er weer beroerd uitzag voor de Hooglanders. Ondanks dat de bezoekers uit Amersfoort de eerste setpunten in handen hadden en dachten dat ze de set gingen winnen, pakte het toch anders uit. Tot tweemaal toe gaf de scheidsrechter het voordeel aan Nederhorst, wat dan uiteindelijk ook resulteerde in een 29-27 setverlies. Met duidelijk zichtbare irritaties begon Hoogland aan de derde set van dit duel en leek in eerste instantie het antwoord te hebben gevonden. In zeer korte tijd nam de ploeg een voorsprong van 3-9, maar een vervelend incident maakte aan alle goede bedoelingen een einde. Een speler van Nederhorst raakte geblesseerd wat tot gevolg had dat Nederhorst, dat de wedstrijd met slechts zes spelers was begonnen en dus niet beschikte over reserves, een man tekort kwam. Maar tot grote verbazing van alles wat Forza heette, mocht iemand die een aantal velden verderop stond te coachen, zijn opwachting komen maken in het team van Nederhorst. Ondanks protest aan Hoogland zijde bleef de scheidsrechter bij deze vreemde beslissing wat tot gevolg had dat Forza vanaf dat moment te weinig met het spel bezig was en wederom met krappe cijfers de set moest inleveren (25-22). Alhoewel de wedstrijd op dat moment al was verloren gaven de Hooglanders in de vierde en laatste set toch nog gas en wat in de voorgaande sets niet lukte, lukte nu wel. Met een prima servicedruk en een scorende aanval werd er een 11-22 voorsprong opgebouwd en hoewel aan het eind van de set de Hooglandmachine nog wel even haperde, kon de set toch winnend (20-25) worden afgesloten en ging er een puntje mee naar Amersfoort. In hoeverre het protest van Hoogland effect zal hebben is een zaak van de bond, maar een ding moge ook duidelijk zijn: Het team van coach Jan visser zal hard aan zichzelf moeten werken om de komende weken niet verder af te glijden op de ranglijst in de 1e klasse. Dat kan het komende week al laten zien in de thuiswedstrijd tegen Gemini.

Dames NIVO - Keistad (1-3)

Ook al was de voorbereiding op de wedstrijd tegen NIVO uit Hoorn niet vlekkeloos - door fileleed duurde de reis naar Hoorn afgelopen vrijdag 2 uur - toch zette het eerste damesteam van Keistad een goede prestatie neer door met 1-3 te winnen, daar waar er mogelijk nog wat meer had ingezeten. Het Amersfoortse team liet met met name in de eerste twee sets zien dat het tot goed volleybal in staat is. Goed servicewerk, een degelijke pass en veel scorend vermogen, zorgden ervoor dat de sets op overtuigende wijze winnend werden afgesloten. ,,Jammer genoeg konden we deze lijn in de derde set niet voortzetten”, aldus coach Susan Marcus. In de 4e set leek het team het setverlies van zich af te spelen , waarbij Keistad weliswaar al vroeg in de wedstrijd vier punten voorsprong nam. maar deze voorsprong geenszins wist te consolideren. NIVO kwam niet alleen op gelijke hoogte, maar zette door en liep zelfs uit op de Amersfoortse dames met als gevolg een spannend slot van deze laatste set die Keistad uiteindelijk winnend afsloot.

Heren Gemini-S - AVV Keistad (1-3)

Ook de volleybalheren van AVV Keistad kenden een prettige middag. Tegen het altijd lastige Gemini werd met 1-3 gewonnen, waarbij de standen in de eerste twee sets voor zich spraken (17-25 en 19-25). De derde set kende een ander verloop en met 25-23 werd Keistad resoluut teruggewezen. Toch was het team van coach Olaf Ratterman in de vierde en laatste set weer als vanouds dit seizoen en met 22-25 won het niet alleen deze afsluitende set, maar ook de wedstrijd. Door deze winst gaat AVV Keistad trots aan de leiding in de 2e divisie met twee punten voorsprong op concurrent Irene.