Verlies voor zowel dames als heren hockeyers AMHC

5 december 2007 om 00:00 Nieuws

Dat de hockeyheren het zwaar te verduren zouden krijgen tegen koploper Klein Zwitserland stond als een paal boven water. Daar waar er thuis nog goed tegenstand kon worden geboden tegen voormalig hoofdklasser KZ, ging het nu volkomen mis. De Hagenezen beheersten de wedstrijd en lieten AMHC nauwelijks enige kans. Door dit verlies blijft AMHC weliswaar hangen op een vierde positie van de ranglijst in de overgangsklasse, maar moest constateren dat naaste concurrenten Schaerwijde en HDM ook verder uitliepen. Ook de dames hadden in Groningen geen gemakkelijke opgave. Het op dit moment goed spelende GCHC kende dan ook geen enkel medelijden met het team van coach Hien The en stelde met een gedegen 3-0 zege orde op zaken. AMHC zakte door dit verlies een plaats op de ranglijst in de 1e klasse en moet nu genoegen nemen met een bescheiden 8e positie.

AMERSFOORT - Voor de Amersfoortse Mixed Hockey Club (AMHC) was het afgelopen zondag een dag om snel te vergeten. Zowel het dames als ook het herenteam bleek niet in staat om verlies te voorkomen. In Den Haag verloren de heren met 4-0 van koploper Klein Zwitserland en in Groningen gingen de dames roemloos met 3-0 ten onder tegen het als derde geplaatste GCHC.

door Huub van Aerssen

30e Nationale Veldrit

Op zaterdag 15 december aanstaande organiseert Wielervereniging Eemland de 30e Nationale Veldrit Amersfoort om de ‘Grote Prijs Veromco, Saint-Gobain Glass Solutions’, in de bossen van Birkhoven. Tijdens de uitvoering van het 6e lustrum van dit wielerfestijn komen alle amateurs categorieën aan de start met uitzondering van de jeugd. Vanaf 11.00 uur is er elk uur een start, waarbij de Elite en Beloften het sluitstuk zullen vormen. Laatstgenoemde categorie komt om 15.00 uur aan de start voor een wedstrijd van een uur. Onder de meer dan 200 inschrijvingen vinden we Nationale kampioenen, zoals Mirjam Melchers bij de Vrouwen. Maar er komen ook veel regionale kanshebbers aan de meet, waaronder diverse Eemland renners. Om wat namen te noemen: Lars van der Haar uit Woudenberg, Robin Wennekes uit Dodewaard en Imke Hartog uit Amersfoort, alle drie met een podiumplaats tijdens de recent verreden districtskampioenschappen in Woerden. Verder ook een aantal lokale favorieten uit Amersfoort en omgeving zoals Ivar Hartog uit Amersfoort, Tom Vermeer uit Leusden en Micha de Vries uit Hilversum. De organisatie hoopt in de categorie Elite en Beloften op een waardige opvolger van Lars Boom, de RABO renner die in 2005 de Grote Prijs van Amersfoort op zijn naam wist te schrijven. Al met al een prachtige wielerdag, waar het publiek, net als voorgaande jaren, weer gratis toegang heeft. Locatie: Bosgebied Birkhoven, direct grenzend aan AMHC.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie