Matig dubbelweekend AZ&PC

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

In verband met een trainingstoernooi van de Amersfoortse waterpoloformatie deze week in Egypte werden er afgelopen weekend een tweetal wedstrijden in de hoofdklasse afgewerkt. Op zaterdag trad AZ&PC aan tegen het gepromoveerde BRC in Borculo. Amersfoort speelde weliswaar een goede wedstrijd, maar miste vel opgelegde kansen. Met name het voordeel van de numerieke meerderheid werd door AZ&PC niet uitgebuit en speelde het weliswaar gelijk, maar verloor desalniettemin een kostbaar punt door het gelijke spel. Tegen HZ Zian speelde AZ&PC wederom een gedegen en aantrekkelijke wedstrijd, maar liet het in de laatste fase van dit duel de punten liggen. In een sfeervol en goed bezet sportfondsenbad ging AZ&PC voortvarend van start en stond na twee perioden slechts op een 3-4 achterstand. In de daaropvolgende derde periode wist Amersfoort zich naar een 6-4 voorsprong te zwemmen, een voorsprong die in de laatste minuut van diezelfde periode alweer te niet werd gedaan (6-6). In een uitermate spannende laatste vierde periode, waarin HZ Zian met veel druk op een 6-7 voorsprong kwam, leek AZ&PC in de slotseconden nog op gelijke hoogte te gaan komen, maar slaagde daar net niet in, ondanks een numerieke meerderheid. Het ontbrak de Amersfoortse formatie afgelopen weekend aan schotkracht en het uitbuiten van de vele kansen. Daarnaast kende het team ook de nodige pech door ballen op de paal of op de lat. AZ&PC coach Piet de Zwarte: ,,We zijn in beide wedstrijden dichtbij een overwinning geweest, maar we moeten, ondanks het goede spel, toch wat slimmer worden.”

AMERSFOORT - Het eerste waterpoloteam van AZ&PC speelde afgelopen weekend een tweetal wedstrijden in de hoofdklasse. Op zaterdag werd in Borculo tegen Schuurman BRC met 8-8 gelijk gespeeld en zondag werd in het eigen sportfondsenbad nipt verloren van HZ Zian met 6-7.

door Huub van Aerssen

Heren De Amer - Aquarijn (17-7)

Het waterpoloteam van De Amer had afgelopen zaterdag weinig moeite met Aquarijn uit Nieuwegein. Met 17-7 werden de bezoekers het bad uitgeveegd en was De Amer nog uiterst lief voor het kwakkelende Aquarijn. In een aantal gevallen gaf De Amer de gasten iets te veel ruimte en ook aanvallend stond het vizier niet altijd op scherp. Amer coach Zeger Eijer gaf zijn ploeg een groot compliment: ,,Het was goed dat we bleven poloën. Zelfs toen de wedstrijd al lang was beslist, ging de ploeg er vol voor en werd telkens weer de vrije man gevonden. Ik weet zeker dat elke ploeg in ons thuisbad het moeilijk zal gaan krijgen.” Amersfoorter Caspar Renkers ontpopte zich tot uitblinker van de avond. Hij bereidde het gros van de doelpunten voor door vaak door een laatste pass een medespeler vrij voor de keeper te spelen. Eveneens noemenswaardig was de rol van Amer goalie Patrick Verhoeff, die twee strafworpen stopte en met de week beter lijkt te worden. Door deze overwinning zijn de Amerheren gestegen naar een tweede positie op de ranglijst. Doelpunten: Xander Coemans 5, Caspar Renkers 3, Remco de Frankrijker, Eric Spithoven en Jaap Bos 2, Mark van Spriel, Richard Cozijnsen, Frits de Vries 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie