Winst bij 30-jarig jubileum

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Vanaf de kick-off zette Eemland de bezoekers onder druk en probeerde een gaatje te vinden in de verdediging van de Pink Panthers. Maar die stond als een huis en er was in eerste instantie geen doorkomen aan. Ondanks de Amersfoortse druk kreeg de thuisploeg pas na tien minuten spelen de eerste echte kansen, die door te gehaast spel echter niet werden benut. Na het eerste kwartier werd de ploeg uit Driebergen wat brutaler en zette druk op de verdediging van Eemland. Maar daar deze ook niet onderdeed voor die van de gasten, speelde het spel zich voornamelijk af net op de helft van de Pink Panthers. Pas na 30 minuten spelen werd de wedstrijd open gebroken en uit een drive na een line-out, wist Eemland te scoren. Gerrit Marcus benutte de conversie en er stond een 7-0 op het scorebord. Driebergen liet zich hier niet door van de wijs brengen en speelde met regelmaat brutaal op de helft van Eemland. Na een goede drive van de voorwaartsen wist de scrumhalf van de Pink Panthers slim de “korte”kant te benutten en in de uiterste hoek van het veld te scoren, waarmee er een ruststand van 7-5 was bereikt. Na rust wist Driebergen al direct door te dringen op de helft van Amersfoort, wat resulteerde in een overtreding van de thuisploeg zo’n 35 meter voor de palen. De kicker van de Pink Panthers miste echter en liet daardoor de kans liggen op een vroege voorsprong. Dit was het signaal voor Eemland om de zenuwen te laten varen en vol op de aanval te gaan spelen. De wedstrijd speelde zich vervolgens bijna volledig af op de helft van de bezoekers en na zo’n tien minuten wist Mickel Koeslag na een snel genomen penalty te scoren. Wederom werd de conversie benut door Marcus en was de stand 14-5. Eemland ging door met de ingezette lijn en kort daarna was het wederom Marcus die in de uiterste hoek van het veld scoorde (19-5). De Pink Panthers gaven echter niet op en het was mede te danken aan Amersfoorter Kjell Bulens dat Driebergen niet tot scoren wist te komen. Vervolgens probeerde Eemland nadat de “man of the match”, Zuid Afrikaan Theunis Brits, was gewisseld met man en macht het bonuspunt binnen te halen. Maar liefst drie keer passeerde de thuisploeg de lijn, maar werd volgens de goed leidende referee de bal niet op de grond gedrukt. In de allerlaatste actie wist Bert van Klaveren het bonuspunt alsnog te verzilveren en bracht de eindstand op 24-5. Een beter cadeau was niet denkbaar!

Rugbyers 29RC Eemland in top klassement AMERSFOORT - Op de jubileumdag van Rugbyclub Eemland, tevens ook de finale van het WK rugby, speelde Eemland de thuiswedstrijd tegen de Pink Panthers uit Driebergen. In een echte streekderby, die garant stond voor veel spektakel, won de Amersfoortse formatie dit duel verdiend met 24-5.