Winst voor Crackerjacks dames

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Amersfoort - De dames van basketbalvereniging Crackerjacks traden afgelopen zaterdag aan tegen het tweede team van DAS uit Delft. In een uitermate spannende wedstrijd ging na verlenging de winst naar het Amersfoortse team.

In het 1e kwart van dit duel gingen beide teams gelijk op. Even zag het er naar uit dat DAS het voortouw zou gaan nemen, maar de Amersfoortse dames konden goed stand houden. Met een fraaie driepunter van Michelle van de Kleij werd het 1e kwart afgesloten met een 10-11 voorsprong. In het 2e kwart nam DAS al snel het initiatief en mede door het niet scherp zijn van de Amersfoortse formatie kwam Delft op voorsprong. Nikol Snoeren kon met een aantal fraaie punten de schade voor Crackerjacks weliswaar beperkt houden, maar kon niet vorkomen dat DAS met de rust een 30-22 voorsprong had. Bij aanvang van het 3e kwart begon DAS met een fullcourt press en ontregelde daarmee het spel van Crackerjacks. Maar halverwege herstelde Amersfoort zich, ging over op zone verdediging en stond werkelijk als een huis waar bij DAS er eenvoudig weg niet meer langs kwam. De Crackerjacks dames kwamen eenvoudig tot scoren en brachten in mum van tijd de opgelopen achterstand terug tot acht punten, waardoor er na afloop van het 3e kwart een score van 44-36 op het bord stond. Het 4e kwart begon Crackerjacks ijzersterk en was Delft bij vlagen helmaal de weg kwijt. In twee minuten tijd werden er door de Amersfoortse dames maar liefst tien punten gescoord en werd de achterstand snel omgebogen in een lichte voorsprong. In de laatste minuut van het 4e kwart en met een 50-49 voorsprong voor DAS, kreeg Delft een drietal vrije worpen die echter geen van allen werden verzilverd. De Amersfoortse Wilma Klaster daarentegen benutte wel een vrije worp, waardoor na afloop van de reguliere speeltijd een 50-50 gelijke stand viel te noteren, wat betekende dat er verlengd moest gaan worden.In die verlenging kwamen beide teams moeilijk tot scoren doordat er aan beide zijden een strakke verdediging stond. Door een aantal persoonlijke fouten aan DAS zijde kon Amersfoort door middel van een aantal vrije worpen een voorsprong nemen van drie punten en met nog een extra score stond er met nog 2 minuten op de teller een voorsprong van 5 punten voor Crackerjacks op het scorebord. Maar weer kwam DAS terug en boog de opgelopen achterstand om naar een voorsprong van 1 punt. 12 seconden voor tijd kreeg Crackerjacks een tweetal vrije worpen toebedeeld die door Noortje van Scharrenburg beiden werden benut waardoor Crackerjacks weer aan de leiding ging. In de laatste uitermate spannende slotseconden wist Crackerjacks deze voorsprong te behouden en won verdiend met 56-57. Punten Crackerjacks: Nikol Snoeren 19, Noortje van Scharrenburg en Daphne Reurslag 12, Jos Booster 8, Michelle van de Kleij 5 en Wilma Klaster 1.