Hockeystrijd van formaat

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Het beloofde een op papier interessante wedstrijd te gaan worden tussen oud hoofdklasser HDM en de Amersfoortse herenformatie. Onder werkelijk ideale weersomstandigheden en vele honderden toeschouwers langs de lijn, begon dit duel dan ook zoals verwacht: een in de eerste vijf minuten van de wedstrijd overtuigend en het spel dicterend HDM, dat AMHC ver terug drong in de verdediging. Geleidelijk aan wierp AMHC echter de schroom van zich af en bewoog zich ook nadrukkelijk rond de cirkel van HDM. Een kleine onoplettendheid in de Amersfoortse verdediging leverde in de 10e minuut de eerste treffer op voor HDM en dus de 0-1 achterstand voor AMHC. Amersfoort liet zich hier echter niet door afschrikken en kwam tot enkele goede kansen, die echter niet het gewenste resultaat opleverden. De laatste 8 minuten van de eerste helft moest HDM het stellen met een man minder, wat AMHC de gelegenheid bood om hiervan te profiteren en dat ook deed. In de 32e minuut schoot Jan Paul Ouwerkerk de bal snoeihard in de linkerbovenhoek achter de verbijsterde HDM goalie en prijkte er met rust een zwaarbevochten 1-1 gelijke stand op het scorebord. Overigens een stand die Amersfoort op dat moment ook toekwam. In de tweede helft kwam Amersfoort goed uit de startblokken en met veel overgave werd HDM onder druk gezet. In deze fase dient ook het goede keeperswerk van de Amersfoortse goalie Colin Lee te worden genoemd, die werkelijk als een tijger stond te keepen en diverse prachtige reddingen verrichtte. Beide ploegen gingen in die tweede helft tot het uiterste en er ontspon zich een titanengevecht waarin niemand voor elkaar onder deed. In de 26e minuut was er de bevrijding voor Amersfoort door een doelpunt van Daan Jongejan die de HDM doelman kansloos liet (2-1). Maar kort daarna scoorde HDM tegen door onachtzaamheid in de Amersfoortse verdediging(2-2) en volgden er nog een tiental spannende minuten, waarin beide teams voor de volle winst gingen. De blijdschap bij spelers, coaches en supporters was groot toen kort voor het eindsignaal Gijs Craenmehr de verlossende en winnende treffer achter de HDM doelman poneerde en daarmee AMHC naar een toch wel verdiende 3-2 zege leidde. Door deze belangrijke winst staat AMHC nu op een 4e positie en behoudt daarmee de aansluiting met de koploper.

AMHC heren doen goede zaken AMERSFOORT - Op een zonovergoten sportpark Birkhoven, de thuishaven van de Amersfoortse Mixed Hockey Club, speelden de hockeyheren afgelopen zondag tegen het gerenommeerde Haagse HDM. Tegen de voormalige hoofdklasser werd in een zinderende wedstrijd met 3-2 gewonnen, waardoor het team van coach Peter Jonker aanklampte aan de top van de overgangsklasse.