Wethouders willen Eindweg afsluiten

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

In het stadhuis voerden de wethouders Luchtenveld en van Daalen en het Ontwikkelings Bedrijf Vathorst (OBV) dinsdagavond overleg met een vertegenwoordiging van de Belangenvereniging Hooglanderveen. Dit overleg stond in het teken van alternatieve verkeersoplossingen voor de verkeersoverlast op de Eindweg.

Belangenvereni-ging Hooglander- veen boekt succes VATHORST/HOOGLANDERVEEN - Verkeerswethouder Ruud Luchtenveld en wijkwethouder Hans van Daalen voor Hooglanderveen gaan het college volgende week dinsdag voorstellen de Eindweg af te sluiten. Automobilisten uit Vathorst die de Eindweg/Holleweg in Hooglanderveen nu nog als sluiproute gebruiken, moeten naar verwachting vanaf begin december gebruikmaken van de Boulevard.

door John Spijkerman

Automobilisten uit Vathorst hebben die weg ontdekt als sluiproute, maar bewoners aan de Eindweg zijn de verkeersstromen spuugzat. Dagelijks rijden er rond de 2000 voertuigen over de smalle landelijke weg. Vroeger waren dat er maar honderd. Het leidt tot verkeersonveilige situaties. De drukte op de Eindweg/Holleweg is een gevolg van het afsluiten van de Veenweg en de opening van de tunnel aan de Van Tuijllstraat. De Boulevard rond Vathorst is pas volgend jaar april klaar. De Belangenvereniging Hooglanderveen is bang dat de verkeersdrukte de komende tijd nog verder zal toenemen en riep op tot actie. Het CDA trok zich het lot van de Hooglanderveners aan en wilde het college vragen stellen en oproepen tot (tijdelijke) afsluiting. Dat lijkt niet meer nodig nu partijen overeenstemming hebben bereikt.

Afsluiting

,,Met onmiddellijke ingang gaan we de Eindweg afsluiten voor vrachtverkeer en bouwverkeer’’, vertelde wethouder Luchtenveld gisterenavond na afloop van het overleg. ,,We gaan het college dinsdag voorstellen het besluit te publiceren om de Eindweg volledig af te sluiten.’’ Als het besluit op 16 oktober wordt gepubliceerd, geldt een bezwaarperiode van zes weken. Afhankelijk van de ingediende bezwaren, verwacht de wethouder dat de Eindweg begin december kan worden afgesloten voor alle verkeer.

Omdat het nog bijna twee maanden duurt, voordat de Eindweg wordt afgesloten, kan er ook verder worden gewerkt aan de Boulevard. Er wordt nu gewerkt aan een aantal rotondes. Als de Eindweg wordt afgesloten, moeten bewoners van De Laak de Boulevard gebruiken, maar wethouder Luchtenveld hoopt dat de doorstroming dan is verbeterd.

De wethouder heeft het idee dat met deze oplossing de ‘pijn van de verkeersellende’ eerlijker verdeeld is tussen de inwoners van Hooglanderveen en de bewoners van De Laak. Eerder zei de afdeling verkeer nog dat bewoners aan De Laak onevenredig ver zouden moeten omrijden bij afsluiting van de Eindweg.

Voorzitter Ineke Pongers van de Belangenvereniging Hooglanderveen is blij met het behaalde resultaat. Ze noemt het een ‘verstandige beslissing’. Pongers denkt dat het argument dat Vathorsters na afsluiting van de Eindweg moeten omrijden uiteindelijk niet heeft opgewogen tegen de huidige verkeersonveiligheid op de Eindweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie