Marktklanten worden verwend

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Het landelijke marktenevenement is vorig jaar voor het eerst van start gegaan. Toentertijd deden ruimen tweehonderd markten mee; door het succes van dat jaar is dat getal nu verdubbeld. ,,We organiseren allerlei activiteiten, zoals een circusoptreden of straattheater en dat slaat kennelijk aan.” Ook voor kinderen moet het leuk zijn om de markt te bezoeken, meent de oorspronkelijk uit Zeeland afkomstige omroeper. Met een mooie ballon of popcorn worden zij verwend. ,,Zij zijn immers de klant van de toekomst!”

Festival biedt volop vertier op de markt BINNENSTAD - ,,Zeg het voort! Zeg het voort!”, galmt de stem van de stadsomroeper over plein de Hof. Willem de Zeeuwse Babbelaar, in vol ornaat gekleed met een hoorn in zijn hand, promoot op deze manier het 1001 marktenfestival dat in oktober begint.

door Nannette Sibinga

Elke markt heeft een eigen cultuur. ,,Zo kent Amersfoort ook genoeg muziekverenigingen. Het is hoogstwaarschijnlijk dat er een bandje zal optreden.” Waar en wat dat precies zal zijn, kan hij nog niet aangeven. ,,Maar we zullen de mensen ook extra verrassen”, vertelt hij enthousiast. ,,Op ludieke wijze zal ik als ‘mystery guest’ met een ouderwetse kar rondlopen. Zo zal ik op de Hof te vinden zijn, maar ook op de Varkensmarkt of op het Lieve Vrouwekerkhof. Op onverwachte momenten ga ik dan prijzen uitreiken aan onze klanten!”

Vooral belangrijk is dat de mensen het naar hun zin hebben op de markt. ,,Onze acties zijn niet groots, maar het zal wel lekker gek zijn!” Een markt is eigenlijk een warenhuis in de open lucht, vindt Willem. ,,Op de markt kan je van alles halen en er is voor elke portemonnee wat wils!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie