Krappe zege korfballers MIA

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

DKOD was er op gebrand om de eerste twee punten van het seizoen binnen te slepen. MIA was dus gewaarschuwd en had zich zeer intensief voorbereid. Bij het inschieten was al duidelijk dat de Heelsummer heren met scherp schoten. De waarschuwende woorden van coach Coen Staal leken bewaarheid te worden. Nadat Mark Siderius van grote afstand de 1-0 had laten aantekenen, kwamen de gasten in het eerste kwartier nog op gelijke hoogte. Tot aan dat moment hadden de Heelsummers nog pech met hun schoten, maar in de daarop volgende minuten was bijna elke poging raak. In drie minuten tijd liep DKOD gemakkelijk weg naar een 1-4 en leek de strijd al vroeg beslist. Maar MIA klampte aan en wist zich naar een 3-4 te knokken, waarna gedurende lange tijd beide ploegen niet meer tot scoren kwamen. Pas enkele minuten voor de rust scoorde Remco van Woudenberg weer (uit een strafworp) en gingen beide ploegen met een 4-4 stand aan de thee. Na rust ontspon zich een gelijkopgaande strijd, waarin beide ploegen scoorden. Maar bij 5-5 leken de gasten de wedstrijd naar zich toe te gaan trekken en tien minuten na rust gaf niemand nog iets voor de kansen van MIA. De ploeg incasseerde de derde tegentreffer op rij en het geroutineerde DKOD liep uit naar 5-8.

AMERSFOORT - De korfballers van MIA wonnen afgelopen zaterdag nipt met 11-10 van het roemruchte DKOD uit Heelsum. Na drie competitieronden heeft MIA nu vier punten en staat daarmee op een gedeelde tweede plaats. Een groot contrast met DKOD, vorig jaar nog derde in de tweede klasse, maar nu nog steeds puntloos.

De thuisploeg leek rijp voor de sloop. Maar toen haalde MIA haar extra wapen tevoorschijn. Een luidruchtige groep oranje uitgedoste MIA fans begon met de grote MIA trommel de Amersfoortse ploeg furieus aan te moedigen. MIA vatte weer moed en werd naar maar liefst vijf doelpunten op rij geschreeuwd. De achterstand was in 18 minuten tijd omgebogen tot een voorsprong van 10-8. De laatste treffer van MIA, een prachtige doorloopbal van Annemieke Dijkstra, kwam voort uit een goed opgezette aanval waar iedereen in het vak bij betrokken was. Alle toeschouwers beleefden de laatste vijf minuten van de wedstrijd in een zinderende spanning.

DKOD was geenszins van plan om op te geven en vrijwel direct maakte de ploeg uit Heelsum de aansluitingstreffer. Maar de matchwinnaar werd Harmen van Schaik die van grote afstand de 11-9 liet aantekenen. Direct na de vakwissel scoorde DKOD uit een kleine kans onder de korf en duurde de spanning nog enkele minuten voort. Alles wat DKOD heette, protesteerde toen de scheidsrechter bij een doorloopbal geen strafworp toekende en de emoties liepen daarbij hoog op. Maar bij het laatste fluitsignaal stond er een 11-10 op het scorebord. De supportersgroep werd direct door de spelers bedankt voor hun geweldige ondersteuning. Coach Coen Staal: ,,De ploeg verdient alle complimenten voor haar vechtlust en het altijd positieve geloof in eigen kunnen en goede afloop. Misschien is wel de belangrijkste winst dat onze puntspeelsters Annemieke Dijkstra en Gerdien Blok steeds beter beter uit de verf komen in hun vakken.”