Eerste winst korfballers MIA

19 september 2007 om 00:00 Nieuws

MIA begon de wedstrijd met goed en overzichtelijk spel. Het baltempo werd hoog gehouden en er werd goed op de posities van de tegenstander gelet. VIKO leek gekomen om niet te verliezen en probeerde de snelheid uit het Amersfoortse spel te halen door de heren achter te verdedigen. Maar met goed combinatiespel trok MIA de wedstrijd al vanaf het begin naar zich toe. De onverzettelijk en zeer goed spelende Matthijs Jongeneel scoorde met een prachtige wegtrekbal vanuit de reboundpositie. Na 10 minuten was de score 3-0, maar VIKO bleef het spel vertragen. De volgende tien minuten had MIA keer op keer de beste kansen, maar het ontbrak de ploeg aan geluk. Pas na twintig minuten spelen doorboorde VIKO voor het eerst de korf. Het trage spel van de gasten forceerde MIA niet om rommelig te gaan spelen en zonder veel te scoren liep MIA naar een duidelijke 5-2 russtand. Ook na rust trok MIA direct het initiatief naar zich toe. Het eerste schot van de dwingend spelende Harmen van Schaik was meteen raak en nadat aanvoerder Mark Siderius een strafworp benutte, leek het gat van 7-2 geslagen te zijn. Toch gaven de gasten uit Vianen niet op en halverwege de tweede helft kwam VIKO steeds dichterbij. Bij een stand van 8-6 leek MIA het moeilijk te gaan krijgen. Die stand bleef op het scorebord tot aan de 29e minuut, toen Anne Bulsink de ban brak met een mooi afstandschot: 9-6. Direct daarna scoorde Remco van Woudenberg, die de hele wedstrijd pech had met zijn afstandschoten, van onder de korf. MIA wist dat dit de beslissing betekende en speel de wedstrijd rustig uit naar een eindstand van 11-8. ,,We horen gewoon in deze klasse thuis”, stelde MIA coach Coen Wilders, ,,ook al zijn we twee jaar achter elkaar gepromoveerd. We grijpen echt niet te hoog als we stellen dat we ons in deze klasse willen handhaven. Op dit niveau spelen is voor velen van het team wel wennen, maar je ziet dat de spelers zich snel aanpassen. Ook op trainingen worden de duels steeds scherper en wordt de inzet steeds hoger. Je ziet aan alles dat de ploeg zich in deze klasse naar een hoger spelniveau wil vechten.” Doelpunten MIA: Annemieke Dijkstra, Harmen van Schaik, Mark Siderius en Remco van Woudenberg ieder 2 en Anne Bulsink, Dorien van Ettekoven en Matthijs Jongeneel 1.

VIKO wordt overtuigend opzij gezet AMERSFOORT - Na kansloos verlies vorige week tegen kampioenskandidaat Telstar, won MIA afgelopen zaterdag overtuigend van VIKO uit Vianen met 11-8. Het was de tweede wedstrijd in de tweede klasse. Tegen VIKO, dat vorig jaar in deze klasse in de middenmoot eindigde, moest blijken of de Amersfoortse ploeg zich dit seizoen kan handhaven. Deze duidelijke overwinning gaf de spelers en het enthousiaste thuispubliek alvast volop hoop.