AMHC wil vijfde hockeyveld

12 september 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het bestuur van de Amersfoortse Mixed Hockey Club (AMHC) wil dat de gemeente in de begroting voor 2008 geld reserveert voor de aanleg van een vijfde hockeyveld op sportcomplex Birkhoven. De vereniging zegt al jaren met een aanzienlijke wachtlijst voor de jeugd te werken. Op de wachtlijst van AMHC staan op dit moment ruim 150 aspirant jeugdleden.

door John Spijkerman

De hockeyclub voorziet een verdere groei van het ledental in de nabije toekomst en wijst erop dat AMHC ook in de regio een aanzuigende werking heeft. Bij AMHC kunnen nu alleen 'aan de basis' kinderen worden toegelaten. Het gaat daarbij jaarlijks om circa 75 kinderen van 6 jaar. Voor oudere jeugd is er geen ruimte om te kunnen instromen. Latere instroming is alleen mogelijk als leden opzeggen, maar volgens het bestuur is het verloop door opzegging minimaal. AMHC moet nu Amersfoorters die willen hockeyen doorverwijzen naar andere clubs in de regio.

Groei van AMHC is nodig om te kunnen voldoen aan de steeds stijgende vraag naar hockey. Door te investeren in de jeugd wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de sociale vorming van de jeugd, vindt het hockeybestuur.

In het nieuwe bestemmingsplan Birkhoven Bokkeduinen wil de gemeente het mogelijk maken dat de hockeyclub en Atletiekvereneiging Triathlon kunnen uitbreiden. Aanvankelijk wilden b. en w. een golf driving range realiseren op het sportcomplex, maar inmiddels is deze mogelijkheid van de baan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie