Kia cee’d bij Autobedrijf Blokhuis

12 september 2007 om 00:00 Nieuws

Naast een onderzoekscentrum in Duitsland heeft Kia onlangs in Tsjechië een eigen productielijn opgestart. ,,Het is de modernste fabriek van Europa”, vertelt Blokhuis ,,door de hoge automatiseringsgraad is de productiviteit er ongekend hoog; Kia produceert er 100 auto’s per werknemer tegen de concurrent 50 stuks”, illustreert Blokhuis zijn verhaal. ,,En”, gaat hij verder, ,,dat zie je natuurlijk terug in de prijs.” Vooral in Nederland rijst de ster van Kia pijlsnel; In 2005 eindigde Kia voor het eerst in de top-10 van best verkochte personenautomerken van Nederland. Blokhuis: ,,In Duitsland kopen ze Duitse auto’s, in Frankrijk Franse, wij Nederlanders hebben dat niet zo.” Een Kia past ons prima; nuchtere kwaliteit voor een goede prijs.

Nieuwe ster aan het Kia firmament is de Kia cee’d; deze, in Tsjechië gebouwde, stationwagen is vanaf 12 september te bewonderen in de showroom van Blokhuis. ,,Het is een fantastische wagen”, meent Blokhuis, ,,die de concurrentie met stationwagons van andere merken prima aan kan. Niet voor niets komt de cee’d als beste uit tests in onder andere Autoweek. De tests noemen als sterke eigenschappen van de cee’d haar krachtige motor en haar dynamische rijeigenschappen.”

De garantieregeling is een ander sterk punt van het automerk uit Zuid-Korea. Blokhuis: ,,Er is geen enkel merk wat een zo lange garantie durft te geven als Kia. Zo geven ze bij de cee’d maar liefst vijf jaar garantie op de hele auto en twee jaar op zaken als versnellingsbak en motor.” Overigens hebben alle Kia’s een fabrieksgarantie van drie jaar zonder kilometerbeperking. Voor de Kia Carens is die termijn onlangs verlengd tot vijf jaar. ,,Je ziet, Kia heeft vertrouwen in haar wagens!”, aldus een trotse Blokhuis.

u Autobedrijf Blokhuis Amersfoort bv,

Maanlander 12,

Telefoon 033 - 4801212

www.blokhuis.nl

AMERSFOORT - In 1958 opende Autobedrijf Blokhuis haar deuren in Bunschoten vertegenwoordigen ze het merk Renault en, sinds 2001, in Amersfoort het Zuid-Koreaanse merk Kia. ,,Kia maakt mooie aansprekende modellen en ze leveren echt ‘value for money’”, verduidelijkt Bert-Martijn Blokhuis, derde generatie Blokhuis, de keuze voor het merk. Kia produceert al auto’s sinds 1960 en begon in 1993 met het veroveren van de Europese markt. De introductie van de Kia Sorento zorgde in 2002 voor de echte doorbraak.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie