Quick ontsnapt aan nederlaag

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De tweede bekerwedstrijd verliep voor Quick niet zo goed. In Rhenen ontsnapte de ploeg van de trainers Jeroen Peters en Jan van Leijenhorst aan een nederlaag tegen Candia. Op een bijveld van het naast het Ouwehands Dierenpark gelegen sportpark had de zondag-eersteklasser het geluk dat doelman Arno Dupre van de thuisclub ver in blessuretijd in de fout ging waardoor Quick via een benutte strafschop nog op gelijke hoogte (3-3) met de zaterdag-derdeklasser kwam.

door Balt Gmelig

Na de duidelijke overwinning (5-0) op het tweede elftal van IJsselmeervogels mocht van Quick ook in Rhenen een zege verwacht worden. Het liep dinsdagavond voor een handjevol publiek echter anders dan waarop de bezoekers gehoopt hadden. De Amersfoorters leden teveel balverlies en doken slechts sporadisch gevaarlijk voor het doel van de tegenpartij op. Positieve uitzondering vormde Martijn van Ginkel, de nieuwe spits van de kampioen. De van De Merino's overgekomen aanvaller stond ook aan de basis van de openingstreffer. De Veenendaler speelde zich in de 35e minuut mooi vrij en speelde de bal goed af op de vrijstaande Franklin Harmsen. De spits kon de bal in het lege doel deponeren: 0-1.

De gasten verzuimden daarna door te drukken en kregen daarvoor nog voor rust de rekening gepresenteerd. Scheidsrechter Eric Paul Jansen reageerde niet toen Quick-grensrechter Pierre Klabbers voor buitenspel vlagde. Johan Bouwman profiteerde daarvan en kon ongehinderd op doelman Jurgen Terschegget afgaan. Met een prachtige lob verraste de Candia-aanvaller de sluitpost van de Amersfoortse formatie: 1-1.

In de tweede helft verscheen Wesley van Beekhoven in het veld voor Terschegget. De van Amsvorde overgekomen doelman moest zich al snel gewonnen geven. Binnen een minuut voor drie werd hij twee keer door Niels Korf gepasseerd: 3-1. Een forse tegenvaller voor de gasten die na die treffers nog een half uur de tijd hadden om het verschil weg te werken. Dat lukte Quick ook en dat was niet onverdiend. Na een kopbal van Raymond Prins op de lat verkleinde Harmsen in de 80e minuut de achterstand met zijn vijfde doelpunt in twee bekerduels: 3-2.

De gelijkmaker viel in de vierde minuut van de blessuretijd. Dupre trapte de inkomende Tarik Etaouil na waardoor de Leusdense arbiter niets anders restte dan de Candia-doelman de rode kaart voor te schotelen en Quick een strafschop gaf. Mark Iesberts faalde twee keer vanaf elf meter niet: 3-3.