Nieuwe menukaart bij China Palace

15 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Chinees Specialiteiten Restaurant China Palace in winkelcentrum Emiclaer heeft een nieuwe menukaart. Opvallend is dat gerechten die Nederlanders als typisch Chinees beschouwen, zoals Babi Pangang en Tjap Tjoy, niet langer op de menukaart van het restaurant staan. Afhalen van deze gerechten kan nog wel. Eigenaresse en gastvrouw Susan Cheng legt de reden van de gewijzigde menukaart uit.

,,We willen innovatief zijn”, zegt Susan Cheng. ,,We nemen hiermee wel een risico, maar we willen mensen graag kennis laten maken met echte Chinese specialiteiten. De gerechten die je nu bij ons bestelt zijn veel verfijnder van smaak. We hebben geen Babi Pangang en Tjap Tjoy meer op de kaart staan, omdat dit geen Chinese gerechten zijn. We serveren specialiteiten als geroosterd varkensvlees gemarineerd met honing, op originele wijze bereid met sojasaus en gestoomde tongfilet met lente-ui in sojasaus en natuurlijk pekingeend.”

Vernieuwend was China Palace ook al met de introductie van een Light menu. ,,Het Light menu bestaat uit salade, soep, een hoofdgerecht van tongfilet of ossenhaas en Chinese thee na”, vertelt Susan. ,,Dit hele menu bevat slechts 485 calorieën.”

Voor mensen die niet kunnen kiezen, is er een verrassingsmenu. Een voorbeeld hiervan: een amuse van eendenborstfilet, gevolgd door een salade met garnalen, dim sum hapjes met gestoomde tongfilet en garnalen, een hoofdgerecht van vlees in soja/azijnsaus geserveerd met haricots vert en nasi verpakt in lotusblad. Ter afsluiting een dessert met fris lychee-ijs, een sesambolletje, vers fruit en een sneetje spekkoek. Heerlijk!

Niet alleen de menukaart is gewijzigd. ,,De presentatie van de gerechten is ook veranderd. Gestoomde vis garneren we nu bijvoorbeeld met garnalen. We hebben een nieuw servies en we zetten geen rechauds meer op tafel. Dat is niet Chinees en bovendien komt het de kwaliteit van het eten niet ten goede. Wat we wel doen is de borden voorverwarmen.”

Susan Cheng en chef-kok Jim Jin (deelnemer aan de IACC: International Exchange Association of Renowned Chinese Cuisine Chefs) zijn altijd bezig met het verbeteren van hun bedrijf. ,,Wij gaan heel vaak uit eten”, zegt Susan. ,,Kijken wat er goed en slecht is bij andere zaken. Ook gaan we mee met studiedagen van Horeca Nederland en met wijnreizen. Daar leer je heel veel van. Bij Aziatisch eten kun je goed wijn drinken. En wij hebben wijn geselecteerd die heel goed bij Chinees eten past.”

u China Palace

De Beurs 53

Telefoon 033 4558886

www.chinapalace.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie