Weemoed bij laatste festival

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Het was goed georganiseerd, Willem’s Wondere Weiland. Een groep van twaalf mensen organiseerde dit concert op een weiland aan de Hoog en Wellerlaan in Hooglanderveen samen met zo’n vijftig vrijwilligers. Acht verschillende bands, met allerlei verschillende muziekstijlen gaven deze dag acte de présence. Garage rock, hardrock , rock ‘n’ roll, metal en techno om maar wat voorbeelden te noemen. Deze acts vonden plaats op het hoofdpodium. In de naast gelegen tent traden een zevental acts op ter afwisseling van de gebeurtenissen op het hoofdpodium. Ook was er een ‘stille disco’ en werd er ’s middags een Brainsessie gehouden, een idee afkomstig uit het brein van voormalig TopPop’s Ad Visser.

HOOGLANDERVEEN - Het was een bijzondere dag in veel opzichten, de datum ’07-07-07’, een zomerse zaterdag en bovendien de zevende en laatste editie van Willem’s Wondere Weiland (WWW). Na deze uitgave van dit bijzondere muziekfestival valt helaas definitief het doek. Zoals de organisatie zelf aangeeft ‘vanwege ernstige veranderingen in de omgeving en andere complicaties’ besloot men op het hoogtepunt van deze reeks te stoppen. Een bijzonder festival, een relaxte sfeer, voor ieder wat wils en toch voor de allerlaatste keer.

door Tim van der Hammen

Wie zitten erachter Willem’s Wondere Weiland? Willem Stapelbroek is initiator van zijn eigen festival. Samen met zijn broer Erik en nog tien muziekliefhebbers ontstond zeven jaar geleden het idee voor een dergelijk opluchtconcert. WWW is en was een gebeurtenis in Hooglanderveen en kreeg zelfs buiten het dorp steeds meer naamsbekendheid. Dit jaar al moest men uitwijken naar een alternatief weiland, reden temeer voor de organisatie om er mee te stoppen.

Gestemd

Erik Stapelbroek: ,,Het doet zeer dat dit de laatste keer is, maar het is niet anders. We hebben er met elkaar over gestemd. Het weiland waar we nu staan zal op niet al te lange termijn een bedrijventerrein worden.”

Willem Stapelbroek zelf loopt rond over het terrein in een Schotse outfit, de Schotse ruit siert de lay-out van de website van het festival. Hij kwam speciaal terug vanuit zijn werklocatie Japan om zijn laatste Wondere Willem mee te maken. Veel bedrijven en organisaties in de buurt van Hooglanderveen maakten het mogelijk om dit Weiland te organiseren. Tekenend voor de lokale cultuur van Hooglanderveen.

,,Door de komst van Vathorst verandert er veel in het dorp Hooglanderveen waaronder veel van de infrastructuur”, vertelt Erik verder, ,,we hebben bij Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) aangeklopt voor overleg. Als alternatief werd het Disselplein voor De Dissel genoemd, maar dan is de betekenis van ‘het weiland’ er voor ons niet meer. Het OBV was wel zo sportief om ons festival te sponsoren. ”

,,Is dit echt de laatste keer?” vraag ik Erik tot slot. ,,Ja, wat ons betreft wel”, antwoordt hij stellig maar weemoedig, ,,wie weet zijn er mensen die ideeën hebben om dit in de toekomst voort te zetten, misschien dat er nog een alternatief voorbij komt, wie weet…”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie