Vathorst Open succesvol

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Het evenement werd in samenwerking met het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) georganiseerd. Een tweedejaars student van de Hogeschool Utrecht in Amersfoort voerde de opdracht uit in het kader van haar studie. Startpunt van de Vathorst Open was het Informatiecentrum aan de Duisterweg. Bij het I-centrum loopt Ton Jansen rond die het evenement bedacht en grotendeels zelf op de rails zette. Hij moest tijdens deze twee dagen het meest zelf regelen en was zichtbaar vermoeid, maar toonde wel voldaan.

Golfevenement krijgt volgend jaar vervolg VATHORST - De eerste editie van het stadsgolf evenement ‘Vathorst Open’ kan terugkijken op twee succesvolle contact- en sportieve dagen. Alleen op vrijdagmiddag tijdens de bedrijvendag kwam de regen op een gegeven moment met bakken naar beneden, toen werd besloten de bijeenkomst voortijdig af te blazen. Het beoogde thema van de Vathorst Open ‘Golf van verbinding’ slaagde zondermeer in haar opzet. Met ruim zestig gedreven deelnemers aan deze gebeurtenis en tientallen aspirant golfers bij de Clinic kan de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement. Een vervolg op de Vathorst Open ligt in het verschiet.

door Tim van der Hammen

Het was een vreemd gezicht om op zaterdagmiddag ineens een golfkarretje met aanhanger door de nieuwbouwwijk de Laak heen te zien rijden. Het wagentje was volgepropt met deelnemers en hun golfmateriaal en reed van hole naar hole. Met hulp van sponsoren waren leuke prijzen te winnen, waaronder vliegtickets, ballonvaarten, dinervouchers en nog veel meer. Hoveniersbedrijf J. de Ridder uit Soesterberg had belangeloos de holes vorm gegeven.

Op vrijdag was de sponsordag gepland. Bedrijven en sponsors als XMS (aanbieder van Internet, telefonie en radio/televisiediensten via glasvezel), Pellikaan Health & Racquet Club (Sportcentrum), Heilijgers (bouwbedrijf), Woonvast Midden Nederland (makelaars), OBV, ABN Amro bank, Midigolf en Heijmans (vastgoed, bouw, infra en installatie) legden het parkoers af en legden de nodige netwerkcontacten. Bedrijven die in natura diensten of services hadden aangeboden waren Eetcafé Dimms, Golfclub Soestduinen, De Ridder Hoveniers BV, Vathorst NU en Kapsalon Sura. Alle sponsors zegden direct hun medewerking voor de volgende Vathorst Open in 2008 toe.

De gekozen titel van het Vathorst Open ‘Golf van Verbinding’ was het uitgangspunt voor de Vathorst Open. In Vathorst zijn wijkdelen bewust niet met elkaar verbonden met boulevards. Hierdoor ontstaat (onbewust) een eigen identiteit in elke wijkdeel , maar lijken de wijken ook geïsoleerd te zijn ten opzichte van elkaar. Doel was om bewoners en wijken met elkaar in contact te brengen.

Het toernooi werd gespeeld met de variant Midigolf. Midigolf beperkt zich tot het korte spel, het meest aantrekkelijke gedeelte van het golfspel. Voordeel van Midigolf is dat op kortere banen wordt gespeeld, waardoor het geheel korter duurt.

Ted Anema, afkomstig uit Nieuw-Vennep, was met zijn vrouw als deelnemer aan de Vathorst Open aanwezig. Hij woont nog niet in Vathorst, maar hoopt medio augustus zijn nieuw aangekochte woning aan de Bergenboulevard te betrekken. ,,Geweldig toch!”, roept hij, ,,een gezellig spelletje golf spelen en ondertussen de wijk leren kennen en allerlei nieuwe contacten in Vathorst opdoen.” Voor hem is dit de ideale combinatie. Als toekomstig inwoner van Vathorst las hij over Vathorst Open en aarzelde geen moment om zich direct als deelnemer aan te melden. Hij stelde bovendien twee vliegtickets ter beschikking als prijs van de Vathorst Open. Ook andere golfers spraken hun waardering uit over dit sociale golfgebeuren.

Met de opbrengst van de bijdrages van deelnemers wordt een goed doel gesteund. Dit jaar is dat voor de inrichting van de Mediatheek in voorzieningencluster de Brink. Hier wordt voor jongeren een educatieve ontmoetingsplaats gecreëerd, waar ook andere sociaal maatschappelijke instellingen gebruik van kunnen maken. Te denken valt aan mogelijkheden op het gebied van beeldcommunicatie die met VathorstNet mogelijk worden gemaakt.

Dankzij de bedrijvendag, de enthousiaste sponsors en de bezieling van Ton Jansen is de opvolging van de Vathorst Open komend jaar veilig gesteld. Ook heeft zich een aantal mensen vrijwillig gemeld dat volgend jaar zijn steentje wil bijdragen aan de organisatie van het komende toernooi, waaronder Ted Anema.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie