Zielhorst krijgt 7,4 van de bewoners

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Zielhorst is volgens de geënquêteerde bewoners een kindvriendelijke wijk, waar het onderhoud in de wijk goed geregeld is en waar de voorzieningen prima zijn. Behalve positieve aspecten in hun wijk, konden de bewoners ook aangeven waar ze minder tevreden over waren. Bij de negatieve aspecten scoren parkeeroverlast, verkeersveiligheid, hangjongeren en hondenpoep hoog.

ZIELHORST - Bewoners van Zielhorst geven hun wijk een 7,4. Zo blijkt uit de resultaten van een enquête die studenten van de Hogeschool Utrecht de afgelopen maanden hebben gehouden. In totaal hebben de studenten 1137 enquêtes afgenomen.

Doel van het onderzoek was het in kaart brengen van de negatieve en de positieve aspecten van Zielhorst. Bovendien is de wijkkrant in Zielhorst geëvalueerd en is er gekeken naar activiteiten die in Zielhorst worden georganiseerd. De wijkkrant krijgt een ruime 7, maar wordt tegelijkertijd door 15 procent van de geënquêteerden niet gelezen.

De resultaten van de enquête worden op woensdag 4 juli om 19.30 uur besproken in wijkcentrum ‘t Middelpunt aan het Spinetpad 2. Daarbij zijn ook wethouders, de wijkagent en andere sleutelfiguren in de wijk aanwezig. Doel van de avond is ‘het zoeken van oplossingen voor problemen die naar voren zijn gekomen’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie