Miljoen euro voor Verensmederij

22 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Fractievoorzitter Sylvia Kesler lichtte het voorstel toe door erop te wijzen dat zodra de gemeente steun heeft toegezegd, ook andere geldschieters zoals de provincie bereid zullen zijn er geld in te steken. Verder benadrukte ze dat met restauratie haast geboden is omdat het dak lekt. Wethouder Jelle Hekman (Financiën) was daarvan niet onder de indruk. ,,Het klinkt nogal cru, maar het dak lekt al een poosje en het gebouw zal het nog wel een poosje uithouden”, reageerde hij droogjes. Volgens Kesler zal de vestiging van Xynix Opera in de Verensmederij bovendien de herontwikkeling van het gebied een impuls geven.

AMERSFOORT - De Verensmederij en het Ketelhuis worden gerestaureerd. De gemeenteraad heeft dinsdagavond met overgrote meerderheid ingestemd met een voorstel van GroenLinks om 1 miljoen euro uit te trekken voor het opknappen van de panden op de NS Wagenwerkplaats.

De kosten van de restauratie betaalt de gemeente uit het financiële overschot van vorig jaar.

De enige partij die dinsdag tegenstemde was het CDA. ,,We zijn niet zozeer tegen de Verensmederij, maar de laatste tijd is al veel aandacht gegaan naar cultuur. Straks kost Flehite ons ook weer veel geld”, aldus fractievoorzitter Gert Boeve. ,,Wij willen eerst de Cultuurnota afwachten voordat we geld geven aan losse initiatieven. Bovendien willen we ook voorzieningen steunen, die een breder publiek trekken, zoals door de aanleg pannaveldjes.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie