Eelkman Rooda presteert goed

22 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De setcijfers logen er niet om: 6-2, 6-2. In de eerste ronde was Eelkman Rooda ook te sterk (6-1, 6-3) voor Paul Honig. In de kwartfinale is Bob van Duijn de eerstvolgende tegenstander van de Amersfoorter. Steven Korteling, clubgenoot van Eelkman Rooda, verschafte zich ook een plaats bij de laatste acht. De voormalige proftennisser uit Leusden had in de tweede ronde weinig problemen met Maarten Hulst. Na winst (6-3, 6-3) in de eerste ronde op Jori Meulenbeld had Korteling ook tegen Hulst slechts twee sets nodig om de volgende ronde te bereiken. De cijfers waren 6-1, 6-0.

Amersfoorter klopt favoriet op Alta-toernooi AMERSFOORT - Steven Eelkman Rooda heeft op het Van Haselen/Van der Kam Alta Open 2007 voor een verrassing gezorgd. De ongeplaatste speler van Alta rekende in de tweede ronde van het heren enkel 1 gedecideerd af met Romano Tatuhey, de nummer 1 op de plaatsingslijst.

door Balt Gmelig

Voor Jeroen van den Hoek viel het doel al in de eerste ronde. De Alta-speler speelde woensdagmiddag tegen Joost Vogel enigszins onder een tijdsdruk omdat hij dezelfde dag in Amsterdam een tentamen moest afleggen. In de eerste set kon Van den Hoek zijn tegenstander nog aardig bijbenen. Met 6-4 trok de broer van Quick-voetballer Mark van den Hoek die het toernooi van Alta aan zich voorbij moest laten gaan, in de openingsset aan het kortste eind. De tweede set was een formaliteit. Die set moest Van den Hoek, eerder dit jaar met Alta 2 kampioen geworden en gepromoveerd naar de hoofdklasse, met 6-1 inleveren.

Twee andere Alta-spelers haalden de tweede ronde ook niet. Dennis Kockx moest zijn meerdere erkennen in Philippe Niewerth. Met de cijfers 6-1, 6-3 werd Kockx uitgeschakeld. Zijn clubgenoot Roeland Schriemer kreeg in de openingsronde klop van Thijs Buur. De cijfers in deze eenzijdig partij logen er niet om: 6-0, 6-0.

Nick van Rosberg, ook lid van de Amersfoortse club, bereikte de tweede ronde wel. Hij versloeg in zijn eerste partij Danny Potappel met de cijfers 6-2, 7-5. Daarna stuitte Van Rosberg op een te sterke tegenstander. Michal Nevrela, de nummer op de plaatsingslijst, voorkwam dat Van Rosberg de laatste acht in het A-toernooi bereikte. Na twee sets (6-2, 6-4) was de strijd beslist in het voordeel van Nevrela.

Dames

Bij de dames enkel 1 bereikte ook Marielle Hoogland de kwartfinale. De speelster van Alta die voor dit toernooi als eerste is geplaatst, imponeerde in de eerste ronde met een overtuigende overwinning op Arwa Salam. Dat bleek ook uit de setcijfers: 6-0, 6-0. In de tweede ronde was Jacqueline Hougee een sterkere tegenstander. Hoogland had echter ook in deze partij aan twee sets voldoende om de laatste acht op de banen aan de Mr. Th. Heemskerklaan te bereiken. Zij won met de cijfers 6-3, 6-3.

Esther van Asselt, ook lid van Alta, bereikte de tweede ronde door een overwinning op Monique Zuur. De nummer vier op de plaatsingslijst rekende in de openingsronde af met Monique Zuur. De cijfers waren 6-3, 6-2. In de tweede ronde stuit Van Asselt op Monique van Bracht. Die was in de eerste ronde te sterk voor Jennemieke van der Veek. Het Van Haselen/Van der Kam Alta Open verloopt tot nu toe goed. De wedstrijden duren tot en met zondag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie