Het gezicht van de kerk

22 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Wat doe je in het dagelijks leven?

,,Ik doe onderzoek naar de ziekte van Lyme. Als kind heb ik die ziekte gehad en toen kreeg ik de ambitie om daar wat mee te gaan doen.

Ik heb biomedische wetenschappen gestudeerd en met dit onderzoek wil ik promoveren op de ziekte van Lyme. Dat doe ik in Leiden aan het LUMC.”

Dat is heel iets anders als het presenteren van Heartbeat.

,,Ik houd van experimenteren met vernieuwende dingen, dat geeft me een kick.”

Wat is jongerenkerk Heartbeat voor een soort kerk?

,,Heartbeat is er voor niet-christelijke jongeren, om ook hen in aanraking met het geloof te brengen.

Zij hebben vaak een vervormd idee van de kerk: rokken, orgels enzo. Heartbeat is anders en laat zien dat het christelijke leven er anders uit ziet.

Geloven is ook niet vorm en uiterlijk, het is een relatie met God.

Het is één groot feest, elke maand weer. Gezellige diensten met een luchtige sfeer en leuke muziek. We houden elke eerste zondag van de maand twee diensten, al meer dan drie jaar lang.

Er komen zo’n zeshonderd mensen per dienst. Dit succes houdt aan in tegenstelling tot andere jongerenkerken die komen en gaan. Dat komt omdat het redelijk professioneel is en goed georganiseerd. De diensten zijn ook altijd gezellig. Dus waarom zou je niet gaan?”

De 50e Heartbeat komt eraan op 1 juli. Gaan jullie dat vieren?

,,Dat wordt helemaal een groot feest, in de openlucht, waar 7000 mensen kunnen komen. Het is op de parkeerplaats bij Zandfoort aan de Eem.

Vanaf één uur is er een breakdance battle en een panna toernooi, dat is kooivoetbal. Daarna begint om half vijf het voorprogramma met de Amersfoortse band Skirt. Om vijf uur begint het hoofdprogramma dan mag de winnaar van de breakdance battle van die middag een optreden geven en kunnen we luisteren naar de Heartbeat band, een spreker, Heartbeat dramateam, 7TH1 én Sharon Kips.

Kom allemaal, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dat is ook iets wat je echt op het podium merkt. Hoe meer mensen, hoe beter de sfeer.”

Een kerk is meer dan een gebouw. Zij krijgt een menselijk gezicht door de personen die er actief zijn. Mensen die zich door de christelijke boodschap laten inspireren tot daden. In deze rubriek bevragen wij vrijwilligers over hun werk in de kerk. Deze keer Tim Schuijt, presentator van de Amersfoortse jeugdkerk Heartbeat, die elke maand bijeenkomt in kerkgebouw De Brug aan de Schuilenburgerweg 2 en op 1 juli haar 50e bijeenkomst viert bij Zandfoort aan de Eem.

Presentator Tim Schuijt

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie