Lange ranking finaledag darten

22 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Om 12.00 uur vlogen de eerste pijltjes in het drukbezochte wijkcentrum De Brink door de lucht. Na de spannende poulewedstrijden waarin de nummers 1 en 2 zich plaatsten, volgden om 16.00 uur de kwartfinales. De regionale toppers Eric Soekra, Pierre Dieters, Sjoerd Nieuwhof, Jan Willemse, Willem Snijders en Henk Snijders die allen in de eredivisie uitkomen hadden zich hiervoor geplaatst. Ook de Amersfoorters Herman Netten 2de divisie en Bram Visser 4de divisie gingen door. Vooral de plaatsing van de laatstgenoemde die in de competitie uitkomt voor de Brinkizz was zeer verrassend. ,,Ik voelde mij deze dag heel sterk” , zegt Bram. ,,In een trainingspartijtje wist ik een week geleden ook al te winnen van de favoriet voor de titel Eric Soekra.” De eerste kwartfinale was op papier direct al een topper: Pierre Dieters tegen Sjoerd Nieuwhof. Onder de luide klanken van de zelf meegebrachte opzwepende muziek ging het toegestroomde publiek er eens goed voor zitten. Doordat Sjoerd Nieuwhof in de eerste vier legs niet thuis gaf werd het echter nooit spannend en won Pierre Dieters met 5-1.

AMERSFOORT - In het sfeervolle wijkcentrum De Brink in Vathorst werd afgelopen zaterdag bij dartsvereniging de Brinkizz de finale van de ranking 2007 gehouden. In de vijf voorgaande wedstrijden hadden zich 32 deelnemers geplaatst voor de slotronde. Het werd voor de dartsliefhebbers een lange dag, want na ruim 9 uur gooien kwam er eindelijk een winnaar uit de bus.

door Willem van Veluw

De tweede partij tussen de favoriet Erik Soekra en Henk Buitenhuis bezat alles wat het darten zo leuk maakt. Uiteindelijk wist Soekra op karakter te winnen met 5-3.

Amersfoorts onderonsje

De derde partij werd een Amersfoorts onderonsje waarin Herman Netten Bram Visser met 5-1 van het bord veegde. Visser wist niet meer het niveau te halen dat hij eerder op de dag had laten zien. In de laatste kwartfinale was het Jan Willemsen die nipt wist te winnen van Willem Snijders: 5-4. Alle legs moesten er aan de pas komen. Dit was ook in de eerste halve finale partij van toepassing waarin Eric Soekra als eerste de beslissende dubbel wist te vinden en met 6-5 won van Pierre Dieters. Doordat Jan Willemse in snel tempo Herman Netten verpletterde met 6-1 ging de finale tussen Eric Soekra en Jan Willemse. Dat werd er een om van te smullen.

Beide darters gaven elkaar geen duimbreed toe. Toch was het weer Soekra die met zijn 25 jaar routine de langste adem had en met 3-2 won. Zo wist hij dit sterk bezette toernooi voor de tweede keer op zijn naam te schrijven. Daarmee kwam een einde aan een mooie dartsdag en kan medeorganisator Jeffrey van Hoeijen terugkijken op een geslaagd toernooi: ,,Een klein smetje was er dat er bij de finale door het late tijdstip niet veel publiek meer aanwezig was. Wij gaan de volgende keer de podiumwedstrijden invoeren vanaf de halve finales. Hierdoor besparen we veel tijd.”

Tevens liet de organisatie nog weten dat op 10 november de open dartskampioenschappen van Amersfoort gehouden worden door de Brinkizz. Hieraan kunnen 128 darters meedoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie