‘Aso-woningen buiten bewoonde wereld’

15 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag wilde het college van de raad horen hoe er werd aangekeken tegen woonunits voor zeer onaangepaste huurders. B en w willen vier à vijf van die units op een nog uit te kiezen terrein vestigen. Een raadsmeerderheid is voor containerwoningen, maar of het er ook 4 of 5 worden is de vraag.

AMERSFOORT - Moeten containerwoningen voor onaangepaste huurders wel of niet buiten de bewoonde wereld komen? Buurtbewoners aan de Hamseweg vinden dat er geen ruimte is voor dergelijke woonunits in een woonwijk. Zij vinden dat daarmee de overlast wordt verplaatst van de ene naar de ander wijk.

door John Spijkerman

Op de lijst van mogelijk zoeklocaties voor de containerwoningen wordt de voormalige Groenschool aan de Hamseweg 70 genoemd. Buurtbewoners traden op als inspreker ,,Woonunits in een woonwijk zijn zeer ongewenst. Het is het probleem verplaatsen’’, verwoordde de heer de Bekker de gevoelens. Een van de insprekers constateerde dat de formuleringen van de gemeente afwijken van die van de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) die zich landelijk met containerwoningen bezighoudt. De SEV vindt dat alleen terreinen in aanmerking komen die uit het zicht en buiten gehoorafstand van woonwijken liggen, maar niet zo ver van de wereld. B en w. hebben het over ‘een open enigszins afgeschermd, apart terrein niet buiten de bewoonde wereld. Waarom zo tegenstrijdig?, vroeg de inspreker zich af. ,,Het lijkt alsof er wordt toegeschreven naar bepaalde locaties.’’ Wethouder Van Daalen zei de woonunits ‘enigszins buiten de bewoonde wereld te willen plaatsen’, maar voegde eraan toe dat je kunt discussiëren over de vraag hoe je dat moet opvatten. ,,Dan moet je de plekken voor ogen hebben.’’ Hij wilde niet zeggen of de Hamseweg een goede locatie is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie