Sportband verstevigd door samenwerking

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Op Koninginnedag 2004 onthulde burgemeester Desiderio Jorge da Silva met de familie Roque, in het bijzijn van loco-burgemeester Henk Brink en vele amersfoorters, een plaquette op de Portugese ‘Sportkei’ vóór CJVV-sportpark Vermeerkwartier. Diezelfde dag werd er op het sportpark de ID-oefeninterland Nederland – Portugal gehouden.

AMERSFOORT - Van dinsdag 19 t/m donderdag 21 juni vindt een bezoek plaats aan Amersfoort door een officiële delegatie uit Albufeira (Portugal) onder leiding van burgemeester Desiderio Jorge da Silva. Doel is de reeds bestaande sportbanden met de Keistad uit te breiden en te komen tot nog nauwere samenwerking met de organisaties en verenigingen.

In 2005 ontving de gemeente Amersfoort in de stadshal van De Flint van de vorige president van Portugal eveneens een plaquette tijdens het concert van Fernando Lameirinhas. Deze is in juli 2006 aangebracht door oud-gemeentearchivaris Fred van Kan op de 22.000 kg zware portugese Sportkei.

De gemeente Albufeira en het bekende in de oude stad gelegen hotel California hebben er jaarlijks voor gezorgd, dat vele sportmensen met en zonder beperkingen aldaar vanaf 2003 konden voetballen en genieten op low-cost basis. In maart 2006 werd in het stadion van Imortal-desportivo kennisgemaakt met het bestuur van de organisatie APEXA, de organisatie in de Algarve voor mensen met een beperking. Op 17 maart dit jaar werd het eerste g-jeugdvoetbalteam van Apexa begroet tijdens het toernooi in Albufeira, waaraan eveneens CJVV, SO Soest en Zeewolde deelnamen.

De Portugese delegatie bestaat uit burgemeester da Silva, adjunct-gemeentesecretaris Paulo Dias, brandweercommandant Jao Gonsalves, voorzitter Nuno Neto van Apexa en Carla Roque. Voorts verzorgt de muziekgroep Banda Alhada onder leiding van Antonio Maranti bij diverse gelegenheden de muzikale omlijsting. Lettend op de sportieve- en andere contacten met de gemeente Bunschoten zal de Portugese delegatie op dinsdagavond 19 juni een bezoek brengen aan de burgemeester van die gemeente, de heer Melis van de Groep.

Nadere informatie over het bovenstaande en het programma wordt u gaarne verstrekt door Hijmen van Surksum, tel.033 - 4726473

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie