Dutch Open Tennis compleet

8 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De 32 deelnemers aan de 50e editie van dit bijzondere en voor Amersfoort unieke tennistoernooi zijn als volgt ingedeeld: 23 spelers zijn direct toegelaten tot het hoofdtoernooi op basis van hun wereldranking. De top 8 spelers zijn achtereenvolgens Davidenko (Rus), Moya (Esp), Youhzny, Hrbaty (Slo), Calleri (Ita), Almagro (Esp), Volandri (Ita) en Gicquel. Deze top acht wordt verder aangevuld met de spelers Massu, Montanes, Simon, Arquello, Hernandez, Ramirez, Korolev, Vliegen, Serra, Tipsarevic, Horna, Roitman, Gulbis, Zabaleta, en Devilder. Naast deze 23 spelers zijn er twee zogeheten special exempts, vier qualifyers en drie wildcards, waarbij een tweetal wildcards gaat naar de Nederlandse talenten Robin Haase en Thiemo de Bakker. De derde wildcard is nog niet vergeven, maar wordt mogelijk toegewezen aan Ramon Sluiter, alhoewel dat nog niet zeker is. In ieder geval gaat ook deze wildcard naar een Nederlandse tennisser.

AMERSFOORT - Het Dutch Open Tennis Amersfoort krijgt in haar lustrumeditie een sterker deelnemersveld als zelden tevoren. Tijdens een geanimeerde en goed bezette tweede persbijeenkomst in het sfeervolle en prachtig verbouwde leerhotel “Het Klooster” aan de Daam Fockemalaan stelde toernooidirecteur Hans Felius de namen bekend van het deelnemersveld dat van 14 juli t/m 22 juli aanstaande op het terrein van sportlokaal “de Bokkeduinen” gaat strijden om de eer en de euro’s.

Oudkampioenen

Naast Tom Okker, Balasz Taroczy, Guillermo Vilas en Gustafsson zijn ook te bewonderen de 81-jarige Ladislav Legenstein, de eerste winnaar Dutch Open 1957, Francisco Clavet winaar 1990, Alex Carretja winnaar 2001 en Nicolas Massu winnaar in 2003.

Loting

Op vrijdag 13 juli wordt op het podium in het promodorp op het complex van het Dutch Open Tennis De Bokkeduinen door mevrouw Albertine van Vliet, burgemeester van Amersfoort, de officiële opening van dit ATP evenement verricht. Aansluitend aan deze opening vindt vanaf 21.00 uur de loting plaats van het hoofdtoernooi.

Entertennisment

De combinatie van toptennis en entertainment wordt tijdens dit jubileumtoernooi passend verwoord als “entertennisment”. Dagelijks kent het toernooi een ander thema en de week zal er als volgt gaan uitzien: vrijdag 13 juli Kick-off met demonstratie oudkampioenen en straattennis op “De Hof” in de binnenstad van Amersfoort van 15.30 uur tot 18.00 uur; zaterdag 14 juli: kwalificatiewedstrijden; zondag 15 juli: Jubileumdag; maandag 16 juli: Spakenburgse dag; dinsdag 17 juli: Ladies Day; woensdag 18 juli: Kids Day; donderdag 19 juli: Topsport/Amersfoortdag; vrijdag 20 juli: Dias Latinosdag; zaterdag 21 juli: Jazzdag en tenslotte zondag 22 juli: Finales. Naast oogstrelend tennis zijn er ook diverse topartiesten te bewonderen zoals Jan Smit, VanVelzen, Crazy Piano’s en Heeren van Oranje, die garant staan voor het nodige topamusement en een gezellige sfeer. De organisatie van het Dutch Open Tennis Amersfoort 2007 en toernooidirecteur Hans Felius zijn er klaar voor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie