Culinaire visie van Carla Boelen

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Carla Boelen en haar man Tom zijn een begrip in de horecawereld. Ruim 13 jaar waren zij de drijvende kracht achter het Vlaams Eethuis ’t Madammeke aan de Lieve Vrouwestraat in Amersfoort. Ze wisten het restaurant van een Bourgondisch eethuis te veranderen naar een klasse restaurant met een verfijnde keuken. Carla werd geboren in Slochteren en groeide op in de provincie Groningen. Tijdens de jaren na haar opleiding in Leiden ontmoette ze haar uit Amersfoort afkomstige man Tom. Na wat omzwervingen in het westen van het land zijn ze in Amersfoort teruggekeerd.

‘De Kamers’ start met horecamanager VATHORST - In september opent stichting De Kamers de deuren van het eigen nieuwe gebouw aan de Wezeperberg in Vathorst. Afgezien van de drukke bouwbedrijvigheid wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding van alle activiteiten van De Kamers. Initiatiefnemers Jos van Oord neemt het culturele deel voor zijn rekening en Jan van der Meulen richt zich op het pand, de financiële zaken en op het welzijnsaspect. ‘Nieuwkomer’ Carla Boelen is aangetrokken voor de uitwerking van het horecaconcept.

door Tim van der Hammen

Carla en Tom zijn samen bewust een nieuwe weg ingeslagen. Op het mooie eiland Sicilië hebben ze het prachtige landgoed Tenuta Madonnina gekocht . Gelegen op 500 meter hoogte op de noordhelling van de vulkaan de Etna, vlakbij het stadje Castiglione di Sicilia. Deze plek heeft de ideale combinatie van het goede klimaat (2000 zonuren per jaar), de rijke historie met bezienswaardigheden, de Etna en natuurlijk het culinaire erfgoed van het eiland. Op dit landgoed worden nu zeven vakantiehuizen gebouwd.

Carla: ,,Tijdens onze restaurantjaren kwamen we via kennissen voor het eerst op Sicilië. Al snel was het gevoel zo goed, dat we serieus zijn gaan nadenken over het uitvoeren van de gedachte van Vulkaanreizen. In 2005 hebben we de eerste stap genomen: de aankoop van het landgoed Tenuta Madonnina en in 2006 de volgende stap: het verkopen van ‘t Madammeke om ons helemaal te concentreren op Vulkaanreizen. Zelf wijn maken is altijd de droom van Tom geweest en die van mij was al jaren om ergens een vakantiepark op te starten. Nu combineren we dat en is Tom momenteel is veelvuldig op Sicilië om de bouwwerkzaamheden en voorbereidingen goed te coördineren.

Voor hun twee schoolgaande dochters Yonne (11 jaar) en Maxime (9 jaar) vinden Carla en Tom het belangrijk dat de schoolcarrière goed afgemaakt wordt. Vandaar dat hun thuisbasis Amersfoort blijft en Carla op zoek ging naar een andere werkkring en het was voor haar -als zelfstandig ondernemer- niet gemakkelijk om ander werk te vinden. Tijdens een bijeenkomst van B-Art in het Berghotel komt Carla voor het eerst in contact met Jos (van Oord) en Jan (van der Meulen) van stichting De Kamers.

Carla: ,,Jos en Jan hadden wel verschillende ideeën over het horecagebeuren in De Kamers, maar hadden geen professionele horecakennis en -ervaring. Na eerst wat adviezen uitgewisseld te hebben, kwam het tot het feit dat ik nu sinds 1 maart officieel ben aangesteld bij De Kamers.”

Carla wordt verantwoordelijk voor het gehele horecagedeelte in haar functie als horecamanager. In samenwerking met ROC Asa Amersfoort worden leerlingen in De Kamers gestationeerd en zullen ze onder leiding van Carla stage lopen om de diverse facetten van het horecavak te leren.

,,Het horecaconcept gaat ervan uit dat we complementair zijn aan de activiteiten. ’s Avonds is er bijvoorbeeld een toneelvoorstelling, een film of een lezing, overdag zijn er activiteiten voor de zakelijke markt. Ook voor deze activiteiten bestaat al veel belangstelling”, aldus Carla. Voor een voorstelling ’s avonds kan een eenvoudige maaltijd gebruikt worden, tijdens de pauze een kopje koffie gedronken worden en na afloop is er plaats voor een drankje.

De Kamers is er primair voor de bewoners van Vathorst. ,,Voor de totstandkoming van Vathorst is veel van de aanwezig natuur weggenomen, vandaar onze keuze om (h)eerlijk, biologisch- en eenvoudig te gaan koken”, vertelt Carla, ,,maar wel op een goed niveau. Op deze manier doen we iets terug voor de natuur. Veel leveranciers van deze biologische ingrediënten zijn vlakbij gesitueerd. Op die manier houden we het ook lokaal.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie