Jongerenbus ‘Chill Out Door’

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

De presentatie vond plaats op het plein bij Sport- en wijkcentrum De Brink aan de Wezeperberg. Een prachtig geschilderde SRV-bus stond als trekpleister opgesteld op het plein. De jeugd kwam er als bijen op de honing direct op af. Er werd in de bus een Playstationtoernooi gehouden met als inzet een mp3 speler als eerste prijs. Buiten werd in een opgeblazen voetbalveld een Panna Knock Out toernooi gespeeld (een soort voetbalwedstrijd) en er konden gave (tijdelijke) tattoos gezet worden. Deze activiteiten sprak de aanwezige jeugd zichtbaar aan.

Trekpleister voor jongeren gepresenteerd VATHORST - Afgelopen vrijdagavond werd, met een aantal feestelijkheden voor jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar, de nieuwe jongerenbus ‘Chill Out Door’ gepresenteerd. Primair doel van deze bus is om jongeren aan te zetten tot verschillende doe-activiteiten in de wijk. Op gezette tijden zal de bus verschillende plekken in Vathorst aandoen om leuke activiteiten aan te bieden op het gebied van spel, sport en recreatie. De belangstelling van de doelgroep tijdens de presentatie was groot.

door Tim van der Hammen

Ontspannen

‘Chillen’ is inmiddels een echt Nederlands woord geworden. Volgens Van Dale betekent chillen ‘zich ontspannen, met name op een houseparty in een ruimte met rustige muziek’. Van rustige muziek was vrijdagavond niet echt sprake, de sfeer onder de jeugd was er niet minder om. Vooral de tattoos vonden gretig aftrek, sommige kinderen liepen met twee tot drie aangebrachte kunstwerken trots rond.

Graffiti

Melvin Westerbeek van jongerenwerk Versa heeft de bus helemaal opgeknapt en aan de buitenkant in graffiti-stijl beschilderd en is tevens chauffeur van de bus. Een aantrekkelijke trekpleister voor jongeren. In de bus zijn drie computers aangebracht waarop het Internet gesurft kan worden. Bovendien is er een Playstation spelcomputer ingebouwd waarmee verschillende games gespeeld kan worden. Melvin: ,,De binnenkant van de bus heb ik bewust kaal gelaten, één van de projecten is om met de jongeren samen de binnenkant van de bus in te richten en vorm te geven met kleuren in hun smaak en stijl.”

Next-Door

Indira Pistoor, ook van jongerenwerk Versa: ,,We zijn in Vathorst actief met jongerencentrum Next-Door. Deze bus is een mooie aanvulling op de activiteiten van Next Door. In de wijk laten we jongeren op deze manier kennismaken met het jongerenwerk. We proberen jongeren naar de bus te ‘lokken’, waarna er weer allerlei buitenactiviteiten plaatsvinden.” Gezien de belangstelling van de jeugd afgelopen vrijdag lijkt het project bij de presentatie al een schot in de roos.

Melvin: ,,In Vathorst zijn nu in deze leeftijdsgroep (van 13 tot en met 18 jaar) zo’n 800 tot 1000 kinderen. Er is (gelukkig) nog geen jongerenprobleem, de inzet van de bus is één van de manieren om een mogelijk jongerenprobleem te voorkomen.”

Medio oktober zal de jongerenbus in volle glorie officieel worden gepresenteerd. Daarna zal ook bekend worden waneer en waar de bus te vinden zal zijn in Vathorst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie