Zonnige tennisdag PH&RC

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Tennissers (sters) van de vijf PH&RC vestigingen in Nederland, te weten Tilburg, Goirle, Apeldoorn, Breda en Amersfoort waren in Amersfoort aanwezig om te strijden voor de eer, de glorie en de eeuwige roem. Doordat de bussen uit het zuiden van het land met enige vertraging arriveerden, moest de toernooileiding besluiten om een uur later als gepland van start te gaan, wat de pret echter niet mocht drukken. De gehele dag werd er op vier binnenbanen en zes buitenbanen gespeeld en gaf een duidelijk wedstrijdschema aan wie, waar, met wie en wanneer moest spelen. De toernooileiding bestaande uit Wim van der Stelt, Jacques Faber en Lydia Sengers waren er cum laude in geslaagd om een goed, overzichtelijk en gezellig toernooi in elkaar te “sleutelen”, waar het aan een hapje en een drankje tussen de wedstrijden door zeker niet ontbrak. De 120 deelnemers kwamen ruim aan hun trekken, zowel op tennisgebied als op culinair gebied, waarbij ook zeker het buitengewoon goede weer een grote rol speelde. Bijzonder was dat een van de tennisteams bestond uit sporters die afgelopen weekend acteerden in de Roparun (Rotterdam-Parijs) met als doel geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Mede in dat kader kon men voor €5 een fles wijn kopen waarvan de opbrengst in zijn geheel ook naar dit goede doel ging.

AMERSFOORT - Het vijfde Inter Pellikaan Club Tennistoernooi, wat afgelopen woensdag werd gehouden op de tennisbanen van de Pellikaan Health & Racquet Club (PH&RC) in Amersfoort, kende naast een goede organisatie en een goede opkomst, ook veel zon waardoor er eigenlijk niet veel meer mis kon gaan.

door Huub van Aerssen

Finalepartijen

Aan het eind van de dag werden er op twee buitenbanen de finale’s gespeeld waarbij in het herendubbel Werner Matszat (Amersfoort) en Kees Roovers (Tilburg) als winnaars van de baan kwamen en in het mixeddubbel Hanneke Pront (Amersfoort) en Fred Meeder (Tilburg) de eeuwige roem voor zich opeisten.

Tissues

Alvorens een geweldig Chinees-Indisch buffet de dag culinair besloot, waren er twee optredens van de Amersfoortse damesformatie ‘Tissues’, die met hun smartlappen menig tennisser spontaan in tranen deed doen uitbarsten en velen aanzetten tot het ‘meezingen’ van aloude en meest droevige liederen.

Organisatie en slotaccoord

Naast de al eerder genoemde organisatoren was ook Niels de Moree, student commerciele economie in Rotterdam een van de grote steunpilaren van dit toernooi. Deze student, A-speler van TV ALTA en mogelijk komend weekend met zijn team kampioen van de 1e klasse, had de zaken goed in de hand en was een belangrijk aanspreekpunt voor de vele aanwezige sporters.

Een bijzonder geslaagd toernooi dat mede tot stand kwam door ondersteuning van sponsors Bella Venezia, Coffee Club, Keurslager Richard van Norden, Eetcafe De Beurs, Fruithal De Brand, Lexus Amersfoort, Herenkapsalon Paul, Sens Cosmetics, Ilona Bloensierkunst en Music Mill Productions. Mogelijk dat komend jaar Goirle zich opwerpt als organisator.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie