Kunst op de vleugels van Amicitia

25 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op 2 juni wordt onder de titel: Kunst op de vleugels (van Amicitia) de in gebruikname van het 5e (en laatste) winkelpand voor kunst’zinnige’ activiteiten in de Amicitia winkelpromenade gevierd. Er wordt een aantal activiteiten georganiseerd om Amersfoort nadrukkelijk te laten weten dat er nu nog zoveel meer te genieten is in Amicitia.

Op 2 juni is alle kunst te bewonderen in, deels ook buiten, de panden. Er zijn korte creatieve doe-activiteiten voor alle leeftijden. Zoals speksteen snijden, glas drukken, misschien ook fotogrammen maken of pinhole-fotografie. En er zullen ook ‘kunstige’ portretfoto’s gemaakt worden; een week later gratis af te halen.

Rob Goedvolk (initiatiefnemer van de fotoexpositieruimte en sinds een jaar voorzitter van de vereniging FOTOexpo202) heeft enige maanden geleden het initiatief genomen om (na overleg met de beheerder) in de leegstaande panden kunst‘zinnige” activiteiten onder te brengen.

De gedachte hierachter is dat dit voor iedereen voordelig zou zijn. Voor FOTOexpo202, omdat er meer mensen zullen komen die niet alleen maar komen om te winkelen. Voor de winkeliers, omdat er meer ‘volk’ komt.

En voor de kunstenaars dat zij op een top-locatie de beschikking krijgen over een ruimte om een laagdrempelige manier hun werk kunnen laten zien en het liefst natuurlijk dan ook verkopen. Met verschillende instanties/verenigingen werd contact op genomen. Resultaat: behalve in 202 is er vanaf 1 juni in nog vier panden kunst te bewonderen. Amicitia zit nu vol.

Men kan, zolang er nog geen commerciële bestemming voor de panden is, tegen zeer prettige voorwaarden gebruik maken van deze accommodatie. Mede doordat de beheerder van het complex: Grontmij/Kats & Waalwijk bereid was to volledige medewerking.

Overzicht van wat er nu is: FOTOexpo202 (al meer dan 3 jaar) op 2 juni is dan de 39e foto-expositie te bezichtigen. Verder: De Kraamkamer van Brigitte van der Hengel (sinds 2 mnd) do-vr-za, het Atelier van Artré (sinds 1 maand) zaterdags 13.00-17.00, Atelier/galerie Essence Painting (L.Mossink) (sinds 2 wk)

enkele dagen in de week wordt er gewerkt in het atelier IRM-ART van Irma Mulder vanaf 1 juni koopavond en zaterdag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie