AMHC zonder overtuiging

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - In het laatste hockeyduel van deze competitie speelde het eerste damesteam van hockeyvereniging AMHC op sportpark Birkhoven de thuiswedstrijd tegen Graspiepers uit het Friese Drachten. In een naar het leek plichtmatige wedstrijd, werd met 1-1 gelijk gespeeld en konden de Amersfoortse dames nauwelijks overtuigen.

Futloos laatste duel hockeydames

In deze laatste competitiewedstrijd stond er voor Graspiepers niets meer op het spel. Voor Amersfoort daarentegen kon bij verlies de tweede plaats nog in gevaar komen, wat uitermate jammer zou zijn na een goed seizoen. Het was dus zaak voor AMHC om attent te blijven en niet te vervallen in een plichtmatig uit te spelen wedstrijd. AMHC ging vanaf het eerste fluitsignaal vol in de aanval en kreeg na vier minuten speeltijd de eerste strafcorner toebedeeld die weliswaar goed door Nicole de Jong werd ingeschoten maar even zo zeer goed werd gestopt door de keepster van Graspiepers.

Vervolgens ontwikkelde zich een strijd waarin AMHC de nodige kansen kreeg, maar vaak schlemielig verzuimde om deze ook te verzilveren. Graspiepers daarentegen speelde goed op de counter en was verdedigend ijzersterk, wat vaak gefrustreerde reacties aan Amersfoortse zijde opleverde. Met name de Amersfoortse topscoorster Nicole de Jong zat niet lekker in de wedstrijd en ging te veel voor eigen glorie, wat dan ook vaak jammerlijk mislukte. AMHC kon dan ook in de eerste helft niet echt een vuist maken en wist geen antwoord te vinden op het starre en verdedigende spel van een fanatiek spelend en soms bij vlagen goed counterend team uit Drachten.

Met 0-0 werd er gerust en had coach Wijnand Eissens genoeg stof om over te praten. Tot halverwege de tweede helft zagen de weinige toeschouwers een identiek beeld als in de 1e helft. Een star verdedigend Graspiepers en een vaak futloos aanvallend AMHC, wat niet verder kwam dan tot aan de cirkel. Na zo’n twintig minuten speeltijd werd bewaarheid wat al lange tijd in de lucht hing.

Bij een van de schaarse tegenaanvallen viel in de twintigste minuut de 0-1 en gaf AMHC coach Wijnand Eissens zijn speelsters wat andere opdrachten. Dat bleek effect op te leveren, want AMHC zette meer druk en gooide eindelijk het tempo omhoog. Na een prachtige combinatie aan AMHC zijde viel dan ook vijf minuten later tot aller vreugde de gelijkmaker en bleef het daarna de openingen vinden in de verdediging van Graspiepers. Toch verzuimde Amersfoort de kansen te benutten en kroop in de slotminuten door het oog van de naald bij een prachtige aanval van Graspiepers, waarbij de bal maar rakelings het doel miste.

Door de 1-1 eindstand behield Amersfoort haar tweede positie in de eerste klasse, maar deed dit op minder overtuigende wijze.