Vijf maanden cel voor mishandelen 2-jarig dochtertje en ex-vriendin

21 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een 20-jarige man uit Amersfoort die zijn 2-jarige dochtertje en haar moeder heeft mishandeld en bedreigd, is woensdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf waarvan ruim twee maanden voorwaardelijk.

De verdachte werd bijna drie maanden geleden door de politie opgehaald uit zijn huis. De verdachte bekende dat hij zijn vriendin had bedreigd en geslagen. Hij had de vrouw enkele maanden lang zeker één keer per week in elkaar geslagen. Hij had haar zelfs in haar buik geschopt terwijl ze zwanger was hun tweede kind. Ook hun eerste kind, een meisje van twee had hij regelmatig hard geslagen en in het gezicht geknepen.

De verdachte is al jarenlang drugsverslaafd. Hij is door een psycholoog onderzocht. Volgens die psycholoog kan de verdachte onder stress zeer gewelddadig reageren.

De verdachte gaf dat toe. Hij vertelde aan de rechtbank dat hij druk bezig is om aan zijn persoonlijkheid te werken. Hij zit inmiddels 84 dagen in de cel en heeft in de tussentijd veel contact gehad met zijn vriendin. Ze hebben besloten om samen door te gaan. Hij heeft daarom een diploma gehaald wat zijn advocaat P. Labee kon laten zien. De raadsman had ook nog testuitslagen op zak waaruit bleek dat de Amersfoorter clean is. Labee kon ook nog een brief laten zien dat de verdachte direct welkom is bij een tante in Amstelveen en dus niet bij zijn vriendin en kind voor de deur zal staan.

De officier van justitie merkte op dat verdachten voor dit soort zaken bij de meervoudige kamer terechtkomen waar lange straffen opgelegd worden. De officier benadrukte dat ze voor de zitting ook een lange straf in gedachten had, maar na al het goede nieuws besloot ze de straf zo in te richten dat de verdachte direct op vrije voeten kon worden gesteld.

Raadsman Labee had na zo’n prettige eis niets meer te zeggen. Ook rechter A. Schotman had wel vertrouwen in de verdachte. Maar de rechter vond een stevige waarschuwing op zijn plaats. Wanneer de reclassering meldt, dat u niet goed meewerkt dan komt u hier terug. En dan gaat u de bietenbrug op, waarschuwde de rechter. Dan hoop ik dat ik die dag de politierechter ben, besloot Schotman.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie