Werkstraf voor slaan verstuurder naaktfoto's naar kinderen

10 mei 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Utrechtse politierechter heeft woensdag twee vrouwen van 38 en 45 jaar veroordeeld tot zes uur werkstraf omdat ze verhaal gingen halen bij een vrouwelijke kennis die per e-mail naaktfoto's van zichzelf naar hun minderjarige kinderen had gestuurd. De een deelde een klap uit, terwijl de ander dreigementen uitte.

Na het zien van de naaktfoto's drongen de vrouwen op 1 oktober 2005 de flatwoning van hun kennis aan de Valkenhorst in Amersfoort binnen. Ze trapten daarvoor de ruit van de voordeur in. Eenmaal binnen bedreigde de 38-jarige verdachte haar kennis met een glasscherf en de woorden ' Ik steek je neer, je bent de mijne'. Haar medeverdachte sloeg het slachtoffer met een sleutelbos tegen het hoofd.

,,Ik was de weg kwijt", betuigde de 38-jarige Amersfoortse in de rechtszaal haar spijt. Volgens de verdachte was ze door vervelende ervaringen uit haar eigen verleden zeer overstuur geraakt na het zien van de naaktfoto's. Het contact met het slachtoffer is inmiddels wel weer genormaliseerd. "Ze houdt vol dat ze de foto's niet heeft verstuurd en daar heb ik het maar bij gelaten", aldus de Amersfoortse. Met haar medeverdachte heeft ze geen contact meer. De vrouw is uit Amersfoort verhuisd en kwam woensdag ook niet opdagen voor de rechtszaak.

Politierechter mr. A. Muller had begrip voor het feit dat de Amersfoortse verdachte 'niet van dergelijke foto's was gediend', maar dat was volgens haar nog geen reden voor de vrouw om te reageren zoals ze had gedaan. "Maar dat beseft u zich ook wel", zei ze tegen de verdachte. Ze achtte de vrouw schuldig aan openlijke geweldpleging tegen de voordeur, huisvredebreuk en bedreiging.

Omdat ze de feiten daar te ernstig voor vond, ging de rechter niet mee in het verzoek van de advocaat voor een voorwaardelijke straf. Wel hield Muller in haar straf ondermeer rekening met het blanco strafblad van de Amersfoortse. Ze matigde daarom de geëiste werkstraf van 90 uur.

De 45-jarige medeverdachte kreeg dezelfde straf opgelegd. Tegen haar was ook 90 uur werkstraf geëist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie