Afbeelding
Archief BDU Media

Gezelligste stad, Amersfoort of Utrecht?

20 maart 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Amersfoort is woensdag op Facebook met Utrecht de strijd aangegaan om te bepalen welke stad de gezelligste is. Amersfoort is daarvoor uitgedaagd door Utrecht. In de battle bepalen Facebookbezoekers wat de gezelligste stad is. Vijf dagen lang kunnen deelnemers meedoen door het plaatsten van foto's en berichten op de Facebookpagina 'Utrecht vs. Amersfoort'. Na vijf dagen wordt de winnende stad bekendgemaakt.

,,Op deze manier laat je mensen van buiten op een speelse en vernieuwende manier zien wat de stad allemaal te bieden heeft. Dat doen we nu eens niet zelf, maar inwoners worden zo ambassadeur van hun stad", zegt Carlijn Leenders, marketeer van Toerisme Utrecht. Dennis Sille, van Stichting Citymarketing Regio Amersfoort: ,,Als uitgedaagde stad komen onze bewoners natuurlijk volop met bewijs waarom Amersfoort veel gezelliger is." De twee marketeers rekenen naast een felle strijd ook op verrassende tips, waardoor je plekken van de stad leert kennen waar je anders nooit van had gehoord. Naast de bekende trekpleisters zijn mensen steeds meer op zoek naar de tips van de bewoners uit de stad zelf. Sille: ,,Die kennen de stad natuurlijk als geen ander."

De winnaar is de stad die de meeste punten op de Facebookpagina Utrecht vs Amersfoort: www.facebook.com/pages/Utrecht-vs-The-World-test. Bewijs, 'likes' en delen leveren punten op. Iedere post moet altijd beeldmateriaal bevatten zoals foto's en films en een korte zin wat je wilt bewijzen voor welke stad. Een jury bepaalt de uiteindelijke winnaar. Leenders: ,,Doel is om vanuit deze app battles tegen verschillende gemeenten te starten met steeds weer een nieuwe uitdaging. Sille: ,,Die dan natuurlijk ook bewijzen dat Amersfoort groener, cultureler en culinairder is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie