Quick koploper

20 maart 2013 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Het is Quick zondag gelukt de koppositie in de derde klasse D van Nieuw Utrecht over te nemen. De Amersfoorters wonnen zelf op eigen grond met 3-2 van Diemen en profiteerden optimaal van de nederlaag (1-0) van Nieuw Utrecht tegen Waterwijk en het puntverlies (2-2) van VVZA tegen Baarn.

Tegen het verdienstelijk spelende Diemen vond Pim Kers al na een minuut of vier het net. Hij werkte de bal met zijn bovenlichaam het doel van de bezoekers in: 1-0. Een mooie start voor de Dorrestein bewoners die de rust met een 2-0 voorsprong ingingen. Kers was ook voor het tweede doelpunt verantwoordelijk.

In de 75e minuut stond de productieve Kers ook aan de basis van de derde Quick treffer. Uit zijn voorzet kon zijn ploeggenoot Richard Moore met een kopbal scoren: 3-0. Door twee doelpunten van Diemen in de slotfase (3-2) was het nog even billenknijpen voor de Quick'ers.