Hoogste punt nieuwbouw Corderius bereikt

28 februari 2013 om 00:00 Nieuws

VERMEERKWARTIER - De nieuwbouw van het Corderius College heeft deze week het hoogste punt bereikt. Met het bereiken daarvan is tevens goed te zien hoe de nieuwbouw eruit zal gaan zien. Aan de Ringweg Dorrestein verschijnt een markant, half rond gebouw dat vanaf de weg langzaam hoger wordt. Het architectonisch ontwerp sluit daarmee goed aan op het parklandschap aan de overkant de weg. Dat zal nog extra accent krijgen als het dak wordt voorzien van sedum, blijvend groene plantjes en diverse mossoorten.

De nieuwbouw is nodig omdat de school uit haar jasje is gegroeid en ruimte wil bieden aan 1700 leerlingen. De extra vleugel op de Lambert Heijnricsstraat betekende wel dat de doodlopende weg aan de Ganskuijl door moest worden getrokken de Rondweg Dorrestein, als compensatie voor het afsluiten van de Lambert Heijnricsstraat.

De realisatie van de nieuwbouw ligt volgens rector Egbert Boerma goed op schema: ,,Zoals het er nu uitziet, kan het gebouw in augustus worden opgeleverd, zodat we in september kunnen starten met de nieuwe brugklassers in de nieuwbouw. Daar kijken we erg naar uit, want het heen en weer fietsen van docenten tussen het hoofdgebouw en het gebouw aan de Sweelinckstraat is een flinke belasting. Dat is straks allemaal achter de rug.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie