Bomenkap Park Randenbroek stilgelegd

27 februari 2013 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - Wethouder Pim van den Berg de bomenkap in Park Randenbroek stilgelegd. Hij deed die toezegging dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De SP had dinsdagavond een motie ingediend die de wethouder de opdracht moest geven de kap te stoppen. De partij had informatie binnengekregen dat zeker dertien bomen gekapt zijn die niet op de officiële kaplijst staan en wilde hierover duidelijkheid. De motie wachtte de wetouder niet af, want voor hierover door de raad zou worden gestemd, zegde hij toe dat de kap per direct wordt stopgezet.

Wendy van Offeren van de Stichting Heiligenbergerbeekdal noemt woensdag in een brief aan de gemeenteraad de toezegging veel te laat. ,,Want er staat inmiddels bijna geen van de te kappen bomen meer overeind. Ik telde er op de Vosheuvel nog maar een stuk of vijf. De kap is de afgelopen dagen dus gewoon doorgegaan."

De toezegging vindt Van Offeren ook niet voldoende. ,,De wethouder heeft blijkbaar niet toegezegd de stobben, de kapresten, per direct te laten staan. Dus kunnen degenen die bezig zijn met de check de fouten haast niet meer checken en in beeld brengen. Zo heeft Bart Beeftink aan de hand van aangetroffen stobben de wethouder kunnen waarschuwen dat de aannemer heeft zonder medeweten van de gemeente zeker zes bomen had genoodkapt. Op eigen houtje. En ook nog daarna de stobben weggehaald, zonder dit de gemeente te laten weten. De wethouder heeft de aannemer bij mijn weten nog niet eens de wacht aangezegd. Hij kan dus gewoon doorgaan met stobben verwijderen. Onacceptabel, vind ik."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie