Keistad heren 1 wint belangrijke derby van Sovoco

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In een overvolle sporthal De Bunt in Soest heeft AVV Keistad Heren 1 een belangrijke overwinning geboekt in de streekderby tegen streekgenoot Sovoco. In een waar volleybalgevecht waren de mannen van Marcel Ruijterlinde de sterkste na vier sets: 3-1.

Na twee weken rust voor beide teams betekende de wedstrijd van afgelopen zaterdag het debuut voor de Braziliaanse aanwinst 'Para' voor Keistad. In het seizoen, wat zich kenmerkt door de vele blessures, is het prettig om een fitte en kwalitatief goede speler aan de selectie toe te kunnen voegen. Waarschijnlijk was hij wel de speler in het veld die dan weer het minste gevoel had bij de derby. De eerste set was te merken dat er vooral bij de heren uit Amersfoort te veel spanning op de wedstrijd stond. Een nieuwe speler inpassen en belangrijke punten moeten halen zorgde voor veel fouten en onrust in de eerste set. Resultaat was dan ook dat de set terecht naar Sovoco ging.

Aan het begin van de tweede set kwam de rust iets terug in de ploeg, maar was uiteindelijk een goede serviceserie van Demian Hoogland nodig om los te komen van Sovoco. Er werden aan beide kanten nog steeds veel fouten gemaakt, maar ook veel werklust vertoond. Het Amersfoortse publiek, dat in grote getale naar Soest gereisd was, zorgde ervoor dat Keistad zich als thuisspelende ploeg in het veld voelde staan. De tweede set dus voor de Amersfoorters en dus een gelijke stand: 1-1.

In de derde en vierde set werd het midden veelvuldiger gezocht en werd ook de klasse van Para bij vlagen getoond. Hoewel hij nog wedstrijdritme mist, kwam hij er toch steeds vaker goed doorheen. De wedstrijd werd met 3-1 beslist in Amersfoorts voordeel waarna het feest losbarstte in de kleine sporthal. Hoewel Keistad nog veel punten zal moeten halen in de rest van het seizoen om handhaving vroegtijdig veilig te stellen, is dit een zeer belangrijke overwinning waarop voortgebouwd kan worden.

Zaterdag 2 maart om 19.00 uur speelt AVV Keistad zijn volgende wedstrijd in sporthal Midland tegen hekkensluiter DIO/Bedum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie