VVZA morst kostbare punten

1 maart 2013 om 00:00 Sport

ALMERE - Titelkandidaat VVZA heeft zondag twee punten verspeeld in de uitwedstrijd tegen Waterwijk (2-2). De bezoekers kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar lieten de thuisploeg telkens onnodig terugkomen.

De meeste kansen waren voor de Amersfoorters, maar alleen Marcel Pietersen wist het net te vinden. Zijn tweede treffer was vanaf elf meter, nadat Freek Rubrech ten val werd gebracht. ,,Ik werd op mijn hakken getikt,’’ aldus Rubrech. ,,Zelf vond ik het een twijfelgevalletje, maar anderen niet. Misschien was het een goedmakertje.’’

Met dat laatste doelde de middenvelder op de foutieve beslissing van de scheidsrechter om de thuisploeg vlak voor rust een vrije trap te geven toen Steven van Zanten met zijn bovenbeen terugspeelde. Het lukte VVZA niet om de voorsprong vast te houden. Vijf minuten voor tijd werd het 2-2.