Start inschrijving 12e Businessloop Amersfoort

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op vrijdag 31 mei 2013 vindt de twaalfde Businessloop Amersfoort plaats met als goede doel het Toon Hermans Huis Amersfoort, een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker en hun directe omgeving. Het hardloopevenement start en finisht ook dit jaar op het terrein van Het Nieuwe Eemland.

Voorafgaand aan de Businessloop voor volwassenen rennen de leerlingen van middelbare school Het Nieuwe Eemland hun hardloopwedstrijd Run for Life. Ook de opbrengst hiervan gaat naar het Toon Hermans Huis Amersfoort. De afgelopen maanden heeft de school al diverse projecten en activiteiten samen met Toon Hermans Huis Amersfoort opgezet in het kader van de maatschappelijke stage. Op deze manier leren scholieren hun directe omgeving op een andere manier kennen en leveren ze een actieve bijdrage aan de samenleving.

De Businessloop Amersfoort is een evenement waar werknemers van bedrijven en instellingen uit Amersfoort en directe omgeving op een ontspannen en sportieve wijze met elkaar in contact komen. Het is een recreatieve loop voor mannen en vrouwen van jong tot oud, met afstanden van 5 km en 10 km.

Volgens Martin Bauman, bestuurslid van Businessloop Amersfoort wordt de loop elk jaar populairder onder hardlopers. ,,De route loopt door het bosrijke gebied rond Het Nieuwe Eemland. Deelnemers combineren een hardloopwedstrijd op een zeer bijzondere locatie met een gezellig netwerkmoment."

Bettina Sari, directeur Toon Hermans Huis Amersfoort is heel blij dat Businessloop en Run for Life samen hebben gekozen om de opbrengst van hun hardloopevenement aan haar organisatie te doneren. ,,Sinds een aantal jaren worden er vanuit het Toon Hermans Huis al gastlessen gegeven in de brugklassen van Het Nieuwe Eemland over kanker in het gezin. Als doelenorganisatie zonder structurele subsidie zien wij een toename in betrokkenheid van lokale bedrijven en instellingen. Ook van de Businessloop. Er is een groeiende behoefte om een bijdrage te leveren aan een plek of organisatie in de directe omgeving. Een erg positieve ontwikkeling."

Inschrijving voor de Businessloop Amersfoort is mogelijk via www.businessloop.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie