Amsvorde verrast koploper

6 februari 2013 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Het nieuwe jaar is voor Amsvorde uitstekend begonnen. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop leverde de ploeg van trainer Dennis van Dijk meteen een verrassende winst op koploper UVV op. Met 3-1 bleven de Amersfoorters op sportpark Nimmerdor de Utrechters de baas.

UVV had geen antwoord op goed georganiseerde spel van de thuisclub die een half uur nodig had om een 2-0 voorsprong te nemen. Stijn Termeer, dit seizoen de schutter van Amsvorde, was twee keer succesvol.

Op slag van rust veroorzaakte Remi Huijgens een strafschop waardoor de bezoekers vanaf elf meter de kans kregen de achterstand te verkleinen: 2-1.

In de tweede helft bleef die stand lang op het scorebord staan. Pas na twee rode kaarten voor spelers van UVV wist Bas van de Velden de score op te voeren: 3-1.