Knot(s)gekke dagen

30 januari 2013 om 00:00 Nieuws

Allereerst ben ik naar Bert Hartogsveld gefietst om de Belgische biertjes op te halen. Twee uur en een liter ‘Ommegang’ later stapte ik op de fiets met een doos bier achterop. Ken nu alle bierbrouwerrijtjes aan de Belgische kust, in de koelkast liggen biertjes met namen als ‘Zandbank’, ‘Salvator’ en ‘Wieze’.

Mijn tweede uitstapje maakte ik naar het Centrum Natuur- en Milieu Educatie(CNME) waar wethouder Sebastiaan van ‘t Erve zijn afscheidsreceptie hield. Na een uurtje elzenknotten op landgoed Schothorst, waar ik een knotknie en knotschouder aan overhield, nuttigden we een hapje en een drankje in het clubgebouw van handboogschietvereniging Centaur. Heerlijk gezonde amuses uit het assortiment streekproducten van ‘Bij Daphne in De Kas’, een biertje La Trappe Isid’or met daarna een heerlijke kom bruinenbonensoep met liefde ingeschonken door ‘Exclusievetaart’ Nathalie Saraber. Burgemeester Lucas Bolsius hield, met iPad als informatiebron, een komische speech waarvoor hij de Poelifinario 2013 in de wacht gaat slepen.

Mijn derde uitstapje was een optreden als spreekstalmeester van maar liefst drie uur in De Proeftuin van Amersfoort, het Bergpaviljoen. De laatste drie loodzware uren voor de bestuursleden van het netwerkevenement The Power Of Food. Om 17.00 uur zaterdagavond gingen de zes vrijwilligers aan tafel om er 24 uur later pas weer af te komen. Een topprestatie die er bij sommige bestuursleden behoorlijk had ingehakt.

Voorzitter JéWé van Lieshout had geen stem meer over en kwam moeizaam uit zijn zetel na een kort interview. Penningmeester Carlos Apapoe wilde alleen kwijt dat alles op schema lag als ik hem tussendoor effe vroeg naar een tussenstand. Manager Leerhotel Het Klooster ‘bikkel’ Bert van Wede had met deze eetmarathon geen enkele moeite. Linda Annink bleef stralen na uitgebreid gemasseerd te zijn, Frouke Vlaskamp durfde pas heel laat aan de wijn, bang dat ze een wegtrekker zou krijgen. Eigenaar Bergpaviljoen Ed van den Bor mankeerde helemaal niets, trakteerde bij de laatste gongslag op een rondje, zat uw stukkiesschrijver weer aan een bokaaltje Westmalle Tripel. Gastvrouw Annette Bosman liet zich niet gek maken en mede-eigenaar Theo Slotboom kan na 96 gangen voorlopig geen bord of glas meer zien. Zijn personeel wilde hem het liefst naar huis sturen maar hij wilde geen moment van dit eetspektakel missen. Sponsors en gasten waren dolenthousiast. Atleet Jaap Hengeveld liep een uur lang op de loopband, samen met Timo Braeken, 120 euri bij elkaar. Jaap liep na dat uur alleen nog maar achteruit, wat een vreemd gezicht was. Ook Jaco Uittenbogaard liep een uurtje en stond daarna zo fris als een hoentje aan de bar met een watertje. Ook dit keer kon ik de schilderende tweeling Floris en Hennie Schrijver niet uit elkaar houden. Lekkere muziek van Nynke Geertsma, Robin Zuidam en Arno Mijnten. Arno was dertien jaar maar zong tot onze verbazing liedjes van Neil Young en Johnny Cash zodat ik mij weer even op het Woodstockfestival(1969) waande. De maandagmorgen is voor het zestal waarschijnlijk een vrije dag. B.Slim kan 10.500 euri verwachten, ik kwam thuis met een bos bloemen voor mevrouw De Keijzer met dank aan bloemkunstenaar Wolter Strijker. Ben nu bezig om al die veren uit mijn kontje te trekken. Dat is best een lekker gevoel!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie