Cuba versus flamenco

2 januari 2013 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Thijs Borsten komt 2013 met een nieuwe editie van De Uitdaging. Samen met zijn vaste begeleiders Arno van Nieuwenhuize en Xander Buvelot zal hij weer uiteenlopende vocalisten uitnodigen voor de spannendste confrontaties. 14 januari daagt Thijs flamenco-zangeres Erminia Fernández Córdoba en de Cubaanse salsa percussionist/zanger Oscar Lorient uit om in zes rondes zich te bewijzen.

Op het thema MOED zullen Oscar en Erminia gezamenlijk opdrachten uitvoeren onder leiding van pianist Thijs Borsten.

Met haar rijk geschakeerde stem heeft Erminia Fernández Córdoba een breed publiek bereikt in landen als Spanje, Turkije en Argentinië. In de afgelopen jaren heeft zij in diverse nationale en internationale radio- en tv-programma's opgetreden.

De uit Cuba afkomstige zanger/ percussionist Oscar Lorient groeide muciserend en dansend op in de straten van Habana. Oscar weet als zanger, entertainer en percussionist iedere zaal van Cuba tot Nederland en Canada op zijn kop te zetten.

Erminia kan zingen, zoveel is duidelijk maar is zij opgewassen tegen, Oscar , een internationaal gelauwerde salsa zanger ? Oscar heeft voor hetere vuren gestaan, maar hij is niet eerder zo gespannen geweest als voor deze confrontatie met de Argentijnse godin van de flamenco. En wie weet lost de strijd zich op in een fusie van twee uiteenlopende stijlen .Komt dat zien en maak het mee! Maandag 14 januari, theater De Lieve Vrouw, Amersfoort.

Tijdens de Uitdaging krijgt aanstormend lokaal talent 5 minuten de kans om op het podium te laten zien wat hij of zij waard is. Uit de tientalle youtube inzendingen viel de performance van de 14 jarige Danique Kos het meeste op. Zij zal met het trio van Thijs een mini concertje geven tijdens deze UITDAGING!!

Danique Kos

Danique speelt percussie vanaf haar zevende jaar en heeft drie jaar les gehad op het conservatorium. Haar talent blijft niet onopgemerkt wat zich vertaalt in prijzen, awards en bijzondere optredens.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie