Amersfoortse Serious Request-acties groot succes

27 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Om geld op te halen voor de landelijke inzamelactie van radiozender 3FM, Serious Request, heeft Amersfoort de handen uit de mouwen gestoken. Veel acties werden op touw gezet om een duit in het zakje te doen voor de allerkleinsten: miljoenen baby's die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffers maakt.

De doppenspaaractie die de supermarkten van Hoogvliet, Deen en EMTÉ hebben gevoerd voor 3FM Serious Request 2012 heeft in totaal 30.000 euro opgebracht.

Klanten van Hoogvliet konden van 5 december tot en met 23 december helpen met het terugdringen van de wereldwijde babysterfte. Voor iedere dop van een Campina-actieverpakking die zij in de winkel inleverden, doneerde de supermarkt 1,50 euro aan de landelijke inzamelactie van radiozender 3FM.

Naast Hoogvliet organiseerden ook de 64 vestigingen van Deen en de 124 filialen van EMTÉ een doppenspaaractie, zodat in totaal meer dan tweehonderdvijftig winkels door heel Nederland zich inzetten voor het goede doel. In deze winkels zijn in totaal meer dan driehonderdduizend doppen van Campina-producten ingezameld. Het totaalbedrag is door de diverse directies nog eens verhoogd naar 30.000 euro.

Twee studenten van MBO Amersfoort kwamen in actie voor Serious Request. Zij bakten en verkochten cupcakes, collecteerden en verkochten hapjes in de kantine. Voor het goede doel werden ook nagels gelakt en werd henna op handen getekend. Bij de kerstpersoneelsborrel, georganiseerd door de studenten, werd geld opgehaald. De acties leverden in totaal 709 euro op.

De verloskundigen van Thijsseserre in Kattenbroek stelden zaterdag hun diensten beschikbaar voor Serious Request. Om geld op te halen voor het goede doel konden zwangere vrouwen pretecho's laten doen en een foto van hun ongeboren kind mee naar huis nemen. Ook vrouwen die al bevallen waren konden een foto laten maken van hun kind in ruil voor een donatie. Een professionele fotografe was bereid gevonden deze foto's te maken. ,,We hebben een ontzettend leuke dag gehad zaterdag. Er was een grote opkomst", zegt Angelique Nichting, één van de verloskundigen die zaterdag meedeed aan de actie. ,,In totaal hebben we 2020,02 euro opgehaald, dat is veel meer dan we hoopten."

Het team op Shell tankstation Neerduist, gelegen langs de A1 ter hoogte van Amersfoort-Noord, is aan het werk gegaan voor de landelijke inzamelactie. Het team had een Serious Request lunch-loterij opgezet. Klanten konden voor één euro meespelen, hun naam en telefoonnummer werd genoteerd en donderdag werd onder de deelnemers een volledige Deli2Go-lunch voor 2 personen vanuit de verse broodjes-corner verlood. Het management van Shell Neerduist verdubbeld de opbrengst van de actie.

,,De actie heeft onze verwachtingen overtroffen", aldus Robbert de Vogel, werkzaam bij Shell Neerduist. ,,Wij hadden ons ten doel gesteld honderd euro op te halen maar dit is uiteindelijk 223 euro geworden. In totaal hebben zich ongeveer zestig klanten ingeschreven en veel klanten hebben meer gedoneerd of gedoneerd zonder zich op te geven voor de lunch-loterij. Wij hebben het bedrag verdubbeld dus in totaal hebben we 446 euro over kunnen maken naar Serious Request. De stationsmanager zal donderdag de lunch voor twee personen verloten onder de deelnemers."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie